Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPPDA

Mesajul Preşedintelui PFP Nicolae Chirtoacă

|versiune pentru tipar||
PFP (astăzi PPPDA) / 30 septembrie 2013
Platforma “Demnitate şi Adevăr”

Stimaţi colegi!

Situaţia din ţară rămâne grea, plină de incertitudini, profund marcată de criza economică şi politică. Concetăţenii noştri înţeleg tot mai bine că liderii partidelor parlamentare sunt preocupaţi de bani şi putere, fiind incapabili să contribuie la redresarea situaţiei din economia naţională, la rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă populaţia. Sub pretextul creării unei noi majorităţi parlamentare, care ar acorda sprijin guvernului format de partidele fostei AIE, din nou are loc partajarea cinică a posturilor din cele trei ramuri ale puterii — legislativă, executivă şi judecătorească. Astfel se reproduce sistemul oligarhic antidemocratic şi anticonstituţional, care, pe parcursul ultimilor ani, şi-a demonstrat incapacitatea totală de a asigura o guvernare eficientă, a mimat lupta cu corupţia şi reformele în domeniul justiţiei, a provocat criza politică şi degradarea economică a ţării.

Partidul nostru este cointeresat de asigurarea stabilităţii politice, în evitarea alegerilor anticipate, pentru a intra în viitoarea campania electorala cu noi forte şi bine pregătit pentru lupta contra organizaţiilor politice controlate de grupările oligarhice şi antipopulare. În această ordine de idei, este necesar de a continua activitatea de înrolare în rândurile PFP a noilor membri, a cetăţenilor energici, cu autoritate în societate, care împărtăşesc viziunile noastre politice, sunt de acord să contribuie activ la realizarea în practică a obiectivelor strategice pe care şi le propune PFP.

Imediat după înregistrarea oficială a Partidului s-au desfăşurat lucrările conferinţele organizaţiilor teritoriale, în cadrul cărora s-au trasat obiectivele şi sarcinile politice ale fiecărei organizaţii, ţinând cont de situaţia politică din ţară, precum şi de problemele cu care se confrunta unităţile administrativ-teritoriale respective. Deja la această etapă de edificare şi consolidare a Partidului este important să lansăm organizaţiile da baza la nivel de sat, comună, oraş în conformitate cu divizarea localităţilor în sectoare de votare. O sarcină nu mai puţin importantă este şi identificarea liderilor potenţiali ai organizaţiilor noastre locale şi teritoriale. Vă doresc succese în activitatea noastră comună intru salvarea şi prosperarea Moldovei!

Sursa: www.pfp.md

Declaraţia PFP: 100 de zile ale Guvernului Leancă — între promisiuni optimiste şi dezmăţul grupărilor oligarhice Declaraţia PFP: Parlamentul legalizează tranzacţiile ilicite ale grupărilor oligarhice — cazul BEM şi Aeroportul Chişinău