Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPPDA

Mesaj de felicitare a Preşedintelui Partidului Forţa Poporului Nicolae Chirtoacă

|versiune pentru tipar||
PFP (astăzi PPPDA) / 27 august 2014
Platforma “Demnitate şi Adevăr”

Stimaţi prieteni!

Astăzi, noi, cetăţenii acestei ţări, comemorăm cea dea 23-a aniversare de la declararea independenţei statului moldav şi desprinderii de fosta Uniune Sovietică. 27 august 1991 este o zi cu o semnificaţie istorică deosebită, care a pus începutul unor schimbări majore şi de abandonare a trecutului totalitar. La începutul anilor nouăzeci ai secolului trecut au demarat reformele care, fiind duse pînă la capăt, urmau să transforme fosta provincie sovietică într-un stat stabil şi prosper, cu instituţii democratice funcţionale, o economie de piaţă performantă şi un viitor european cert. Cu regret, marea majoritate a acestor obiective au ramas doar pe hîrtie, iar Moldova a devenit cea mai săracă tară din Europa.

Perioada istorică în care ne aflăm ne pune încă la o grea încercare. Promovarea de către actuala guvernare a vectorului strategic de asociere politică cu Uniunea Europeană şi dezvoltarea prioritară a raporturilor comercial-economice cu statele comunităţii europene a provocat o rezistenţă acerbă din partea fostei metropole şi a forţelor reacţionare şi nostalgice din interiorul ţării, sprijinite din exterior. Destabilizarea situaţiei la nivel regional ca urmare a intervenţiei militare a Rusiei în sud-estul Ucrainei vecine a pus în vileag necesitatea unor măsuri urgente pentru a consolida securitatea naţională şi a identifica noi căi şi formate internaţionale pentru a face faţă riscurilor şi provocărilor generate de politicile neo-imperiale ale Moscovei.

Devine tot mai vizibilă incapacitatea actualei majorităţi guvernante, din care fac parte partidele conduse din culise de oligarhi, să facă faţă sfidărilor şi provocărilor timpurilor moderne. Moldova are nevoie de o nouă forţă politică, responsabilă în faţa poporului şi a istoriei, pentru a-şi consolida suveranitatea de stat şi independenţa, a curma orice tentativă a forţelor reacţionare de a deturna ţara noastră de pe calea spre dezvoltare şi modernizare. Anume astfel de obiective strategice şi le propune Partidul nostru, care este în stare să izbutească doar mobilizînd poporul în lupta contra regimului oligarhic, parazitar şi antistatal.

Noi credem în forţa poporului şi viitorul Moldovei! A venit timpul să ne ridicăm la luptă şi să facem ordine în ţară!

Nicolae Chirtoacă
Preşedintele Partidului Forţa Poporului

Sursa: www.pfp.md

Partidul Forţa Poporului crede în viitorul Moldovei La Soroca a fost constituită organizaţia teritorială de tineret a PFP