Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPPDA

La Soroca a fost constituită organizaţia teritorială de tineret a PFP

|versiune pentru tipar||
PFP (astăzi PPPDA) / 5 septembrie 2014
Platforma “Demnitate şi Adevăr”

Recent, la Soroca a avut loc constituirea organizaţiei teritoriale de tineret a Partidului Forţa Poporului (PFP). În cadrul şedinţei au participat 25 de membri din cei 35 incluşi pe listă. De menţionat faptul că la lucrările de constituire a organizaţiei teritoriale a tineretului a fost prezent şi dl Iurie Scobiola, secretarul general adjunct al Partidului Forţa Poporului. De asemenea au mai participat Maxim Melnic, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Soroca a PFP. În cadrul Conferinţei de constituire a organizaţiei teritoriale au fost alese organele de conducere a organizaţiei teritoriale de tineret în frunte cu Marcel Sandu.

În alocuţiunea sa, rostită în faţa celor prezenţi, preşedintele Marcel Sandu a menţionat următoarele: “Transformările sociale şi politice produse în R.Moldova în ultimele decenii au generat diverse probleme cu care se confruntă generaţia tînără. Însă, în pofida şanselor şi oportunităţilor apărute în procesul dezvoltării democraţiei pluraliste în ţara noastră, gradul de participare a tinerilor la viaţa publică este foarte scăzut. Din păcate, mulţi tineri din R.Moldova nu conştientizează beneficiile acestor oportunităţi. Cauzele pot fi diverse: nu sunt informaţi sau nu reuşesc, cu toate că depun un anumit efort. Tinerii din R.Moldova par să-şi fi pierdut speranţa într-o viaţă mai prosperă. Ei nu mai cred în promisiunile mafiei de la Guvernare şi nici nu cred în faptul că ar avea puterea de a schimba ceva. Majoritatea tinerilor nu cred în valoarea votului lor, ceea ce demonstrează şi prezenţa nesemnificativă a tinerilor la urnele de vot. Tinerii continuă să să se simtă frustaţi, descurajaţi, dezinteresaţi şi în final devin indiferenţi faţă de viaţa politică şi socială. Pentru a merge pe o cale durabilă de dezvoltare, Moldova trebuie să dezvolte o societate civilă capabilă să joace un rol important în procesul de democratizare a ţării, în care locul şi rolul tinerilor să fie vizibil.

Alegerile precedente au demonstrat participarea redusă a tinerilor la procesul electoral, ceea ce denotă în marea majoritate, tinerilor, le lipseşte spiritul participativ li le este străin conceptul de cetăţenie activă.

În calitate de cetăţean tînăr activ al R.Moldova, mă preocupă viitorul ţării mele, de aceea, mi-am pus întrebarea: «De ce tinerii în ziua de azi nu mai sunt interesaţi de politică? De ce majoritatea din ei nu mai merg la urnele de vot? Ce se întîmplă?»

În cele din urmă am dedus următoarele probleme: că tinerii nu au încredere în actualii candidaţi la alegeri, nu văd calea spre viitor, ei doresc să fie informaţi, doresc ca prezenţa la vot să fie obligatorie şi, nu în ultimul rînd, doresc asigurarea cu locuri de muncă.

Noi, Tinerii Partidului Forţa Poporului credem că informarea noastră este puterea noastră. De asemenea noi credem că soluţia este în educarea civică şi patriotică a cetăţenilor încă de pe băncile şcolii, ca mai apoi să fie educaţi în acelasi spirit universitar. Tinerii trebuie încurajaţi să participe la vot prin informarea lor că votul fiecărui din ei contează şi este important pentru viitorul ţării.

Noi, Tinerii Partidului Forţa Poporului, trebuie să ştim că avem un cuvînt de spus!! Şi că suntem o putere în societate!”

Serviciul de presă a PFP
Sursa: www.pfp.md

Mesaj de felicitare a Preşedintelui Partidului Forţa Poporului Nicolae Chirtoacă Nicolae Chirtoacă: La mulţi ani, Chişinău!