Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPPDA

Platforma DA, solidară cu societatea civilă: Facem apel către toţi cetăţenii să iasă duminică la un PROTEST masiv faţă de dictatură, hoţie, corupţie şi sărăcie

|versiune pentru tipar||
PPPDA / 10 mai 2017
Platforma “Demnitate şi Adevăr”

“Societatea civilă este tot mai unită. Tot mai multă lume bună înţelege pericolul modificărilor puse la cale de Plahotniuc şi realizate cu susţinerea lui Dodon. Înţelegem foarte bine că aceste modificări sunt anticonstituţionale, în contradicţie cu recomandările Comisiei de la Veneţia. Înţelegem bine că riscurile sunt similare cu cele din Ucraina, atunci cu regimul Ianukovici a ignorat recomandările Comisiei de la Veneţia. De asemenea, în România doar după cicluri electorale s-a renunţat la acest sistem”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

“Vom veni cu drapelele Republicii Moldova, nu cu cele de partid. Să venim în număr cât se poate de mare. Înţelegem că oamenilor aflaţi mai departe de Chişinău le va fi mai complicat. Mizăm pe prezenţa tinerilor care se află la studii în capitală, mizăm pe prezenţa chişinăuienilor. Interesul nostru comun este să demonstrăm lumii că în RM este societate aşa cum se întâmplă peste Prut, acolo unde oamenii s-au mobilizat şi unde societatea civilă a demonstrat că poate opri nişte intenţii mai puţin democratice ale guvernării”, a adăugat liderul Platformei DA.

Secretarul formaţiunii, Chiril Moţpan, s-a adresat diasporei moldoveneşti, îndemnând-o să se unească, să se adune în locurile autorizate şi să se facă auzită în statele de reşedinţă. Totodată, profesorul universitar Sergiu Cataranciuc s-a adresat pedagogilor care nu pot obţine timp de patru ani majorări la salarii şi i-a îndemnat să iasă la manifestaţie.

Chemări la protest au fost adresate şi agricultorilor, pensionarilor, precum şi tinerilor.

Sursa: www.platformada.md

Declaraţie privind situaţia precară a presei în Republica Moldova Solicitare către Moldova1