Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPPDA

Solicitare către Moldova1

|versiune pentru tipar||
PPPDA / 15 mai 2017
Platforma “Demnitate şi Adevăr”

Stimată doamnă Olga Bordeianu,
Stimate domn Mircea Surdu

Republica Moldova este marcată de proteste generate de intenţia guvernării cleptocrate de a schimba sistemul electoral actual, minţind copios partenerii de dezvoltare, dar şi propriul popor. În condiţiile în care peste 80% din piaţa audiovizuală este concentrată în mâinile unei singure persoane, informarea veridică a cetăţenilor este grav viciată. Ei nu au de unde să cunoască despre activitatea reală a opoziţiei îndreptată spre consolidarea statului de drept, a eradicării sărăciei şi corupţiei, a îmbunătăţirii condiţiilor de trai ale cetăţenilor Republicii Moldova.

Dată fiind reflectarea defectuoasă în mediile audiovizuale a activităţii opoziţiei, dar şi a societăţii civile în general, cerem respectuos timpi de antenă în orele de maximă audienţă pentru toate partidele de opoziţie, semnatare ale Declaraţiei privind Consensul politic naţional în favoarea menţinerii sistemului electoral proporţional, precum şi pentru alte entităţi politice şi civice neaservite puterii, pentru a informa plenar şi obiectiv cetăţenii cu privire la situaţia reală din ţară.

Solicităm accesul la emisie şi din perspectiva prevederilor Codului Audiovizualului, care garantează drepturi egale în acest sens pentru toţi şi stipulează explicit necesitatea pluralismului de opinii (Art.7, alin.1, 2, 4).

Fiind singura instituţie publică a audiovizualului din Republica Moldova, ne vedem în măsură să Vă adresăm solicitarea respectivă, încurajaţi de lege, de spiritul civic şi de certitudinea că cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a fi informaţi corect şi echidistant.

Cu respect,

Preşedintele Platformei DA (Demnitate şi Adevăr)
Andrei Năstase

Sursa: www.platformada.md

Platforma DA, solidară cu societatea civilă: Facem apel către toţi cetăţenii să iasă duminică la un PROTEST masiv faţă de dictatură, hoţie, corupţie şi sărăcie Declaraţie cu privire la situaţia social-economică a cetăţenilor ţării