Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPPDA

Declaraţia Platformei DA privind modificarea Legii cetăţeniei

|versiune pentru tipar||
PPPDA / 14 august 2017
Platforma “Demnitate şi Adevăr”

După eşecul promovării controversatei legi a legalizării capitalurilor furate şi murdare, regimul Plahotniuc, într-o flagrantă complicitate cu preşedintele Dodon, nu renunţă şi la alte mijloace de a transforma definitiv Moldova într-o zonă neagră a Europei, destinată, în primul rînd, spălării banilor criminali din practic toate ţările lumii.

Anume acest scop urmăresc ultimele modificări la Legea cetăţeniei, care prevăd acordarea cetăţeniei Moldovei aşa — zişilor investitori, contribuabili la Fondul de investiţii publice pentru dezvoltare durabilă sau care vor investi în unul din domeniile de dezvoltare strategică a ţării noastre. Este evident că niciun investitor străin cu bune intenţii şi capital legal actualmente nu ar avea niciun interes să dobîndească cetăţenia unui stat capturat, caracterizat de atacuri raider, de spălări de zeci de miliarde de dolari prin justiţie şi sistemul financiar bancar, neatractiv, sub mai multe aspecte, pentru lansarea unor afaceri curate.

Astfel, în loc să îmbunătăţească climatul investiţional prin micşorarea poverii fiscale asupra businessului legal, prin demonopolizarea şi debirocratizarea reală a economiei, prin combaterea intransigentă a marii corupţii şi implementarea reformei autentice a justiţiei, etc., regimul antipopular este preocupat de atragerea şi spălarea mijloacelor financiare murdare şi oferirea azilului în formă de cetăţenie mai multor escroci certaţi cu legea în ţări mai mult sau mai puţin civilizate, precum şi de noi scheme spălare a banilor proveniţi din jaful secolului, produs în 2014–2015.

Platforma Demnitate şi Adevăr atrage atenţia opiniei publice că tandemul Plahotniuc — Dodon acţionează la unison. Şeful statului a fost unul dintre protagoniştii principali ai modificărilor menţionate. Totodată, autorii amendamentelor respective sunt aceiaşi deputaţi, iniţiatorii proiectului de lege privind legalizarea capitalului, adoptarea căreia a putut fi oprită prin rezistenţa comună a Platformei DA, cu societatea civilă şi partenerii de dezvoltare ai R. Moldova.

Totodată, întreaga ţară s-a convins o dată în plus care sunt de facto priorităţile acestei guvernări de profitori vremelnici. Banii aduşi contra cetăţenie urmează să fie alocaţi în Fondul de investiţii publice, care va fi cu certitudine administrat de gruparea Plahotniuc, în domeniul imobiliar sau pentru procurarea valorilor mobiliare emise de către Ministerul Finanţelor în scopul acoperirii deficitului bugetar.

Cu alte cuvinte, cetăţenii ţării riscă, pe lîngă achitarea miliardelor furate, să mai şi finanţeze nişte cămătari internaţionali cu reputaţie dubioasă. În acelaşi timp, menţionăm că în priorităţile lui Plahotniuc şi Dodon nu au loc nici agricultura, nici industria, nici modernizarea infrastructurii şi eficientizarea energetică, nici inovaţiile şi alte domenii, unde pot fi create şi menţinute sute de mii de locuri de muncă bine plătite.

Pornind de la cele expuse mai sus, Platforma Demnitate şi Adevăr condamnă categoric ordinara acţiune criminală a regimului cleptocratic, prin care se pune la cale în mod cert traiectoria fatală a Moldovei spre mafiotizarea definitivă a ţării, crearea în Europa a unei zone de spălare imensă a banilor murdari şi cantonarea interlopilor internaţionali în ţara noastră.

Remarcăm că imediat după accederea Platformei DA la putere, toate modificările menţionate vor fi anulate, iar persoanele implicate în crearea schemelor criminale şi promovarea lor vor fi trase la cea mai severă răspundere, cu confiscarea extinsă a averilor ilicit dobândite.

Sursa: www.platformada.md

Declaraţia Platformei DA cu privire la tentativele PDM de a manipula şi induce în eroare reprezentanţii instituţiilor europene Declaraţia cu privire la caracterul deliberat şi arbitrar al tarifelor la energia electrică şi gazele naturale, achitate de consumatori