Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia Partidului Liberal despre iniţiativa Alianţei Social-Democrate din Moldova privind desfăşurarea unui referendum naţional pentru modificarea Codului Electoral

|versiune pentru tipar||
PL / 15 iulie 2002
Partidul Liberal şi-a exprimat, în repetate rînduri, poziţia în favoarea modificării actualului sistem electoral. Luînd act de faptul că Guvernul Tarlev, dînd dovadă de receptivitate, a planificat în Buget bani pentru desfăşurarea unui recensămînt general al populaţiei, liberalii vin în sprijinirea ideii desfăşurării unui referendum privind modificarea Codului Electoral. PL se va încadra în modul cel mai activ în munca de agitaţie în favoarea modificării sistemului electoral şi în colectarea semnăturilor cetăţenilor Republicii Moldova, prin structurile sale teritoriale.

Atitudinea intolerantă şi chiar agresivă din partea comuniştilor a servit drept un argument în plus în favoarea antrenării liberalilor în modernizarea şi democratizarea sistemului electoral. PL consideră că actuala modalitate de alegere a deputaţilor numai pe liste de partid este perimată şi denaturează adevărata opţiune politică a electoratului.

Un nou Cod Electoral, ajustat la rigorile Consiliului Europei, ar contribui la eficientizarea eforturilor de integrare europeană şi euroatlantică, prevăzute în Programul Partidului Liberal.

Serviciul de presă al Partidului Liberal
Declaraţia Partidului Liberal cu privire la intenţiile de federalizare a Republicii Moldova Declaraţia Partidului Liberal în legătură cu poziţia SUA faţă de proiectul de “Acord între Republica Moldova şi Transnistria, elaborat de OCSE, Rusia şi Ucraina”