Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Lansarea actiunii — “PANGLICA SOLIDARITATII”, in semn de sustinere a elevilor, profesorilor si parintilor de la Liceul “Gheorghe Asachi”

|versiune pentru tipar||
PL / 17 mai 2006
Partidul LiberalPartidul Liberal isi reafirma sustinerea fata de elevii, parintii si profesorii de la Liceul “Gheorghe Asachi”. In acelasi timp ne exprimam ingrijorarea in legatura cu faptul ca pana in prezent nu au fost inchise dosarele penale deschise celor patru liceeni si nu a fost solutionata problema revenirii la denumirea de Liceu roman-francez “Gheorghe Asachi”.

In semn de solidaritate cu elevii, parintii si profesorii de la Liceul “Gheorghe Asachi”, Partidul Liberal vine cu initiativa ca toti cei care cer inchiderea dosarelor penale deschise liceenilor si doresc restabilirea denumirii de liceu roman — francez, sa poarte panglica tricolora a solidaritatii pana la solutionarea acestor probleme. Raspandirea acestui simbol, preluarea lui de catre toti cei care sustin liceenii va pune inca o data in vedere Guvernului necesitatea inchiderii dosarelor penale si revenirea la denumirea de Liceu roman-francez “Gheorghe Asachi”.

Partidul Liberal considera, ca Guvernul a creat aceasta problema incercand sa-si acopere propria ineficienta si sa distraga atentia opiniei publice de la problemele grave cu care se confrunta invatamantul, probleme pe care Guvernul are obligatia sa le rezolve: nerespectarea principiului constitutional al gratuitatii invatamantului de stat, alinierea invatamantului la standardele europene, salariile derizorii, insuficienta si lipsa spatiului locativ pentru cadrele didactice, bursele mici ale studentilor, insuficienta si invechirea materialului didactic, lipsa literaturii romanesti in bibilioteci, starea precara a insfrasctructurii, conditiile din camine, oportunitatile de angajare si problema locurilor de munca etc.

Abuzul guvernarii nu vizeaza insa doar acest liceu, ci este indreptat impotriva tinerei generatii in ansamblu, impotriva tuturor celor care vor sa gandeasca liber. Ne adresam institutiilor de invatamant preuniversitar si universitar sa ia atitutidine si sa se solidarizeze cu Liceul “Gheorghe Asachi”. Ne adresam, de asemenea, formatiunilor politice de opozitie si societatii civile sa sustina initiava Partidului Liberal de a purta panglica tricolora in semn de solidaritate elevii, parintii si profesorii de la Liceul “Gheorghe Asachi”.

Liceul merita sustinerea noastra!

Serviciul de presa al PL
Declaratie privind actiunile nedemocratice ale actualei guvernari fata de Liceul roman — francez “Gheorghe Asachi” si elevii acestuia Declaraţie privind necesitatea aderării Republicii Moldova la NATO