Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Rezoluţie privind votul de blam guvernării comuniste pentru ratarea integrării europene

|versiune pentru tipar||
PL / 26 noiembrie 2006
Partidul LiberalOrganizaţia de Tineret a Partidului Liberal constată că din 2001, de când partidul comuniştilor se află la putere, în Republica Moldova situaţia economică nu s-a schimbat. Dimpotrivă, viaţa cetăţeanului simplu a devenit mai scumpă, iar starea materială tot mai proastă.

Tinerii nu au posibilităţi de afirmare, astfel degradarea socială continuă, iar încrederea într-un viitor mai bun în rândul populaţiei lipseşte. Sărăcia şi corupţia au ajuns a fi caracteristicile esenţiale ale RM.

La toate acestea în ultimii ani se mai adaugă şi traficul de fiinţe umane, statul nostru fiind la acest capitol unul din principalii exportatori.

Obiectivele strategice prezentate în platforma electorală a comuniştilor pentru alegerile parlamentare din 2005 precum: crearea a 300 mii de noi locuri de munca, majorarea salariilor până peste 300$, dublarea investiţiilor în economie au rămas a fi simple minciuni promise şi uitate odată cu încheierea campaniei electorale.

Pe plan extern are loc degradarea a relaţiilor cu UE şi în special cu România. Din acest punct de vedere integrarea europeană promisă cu mult fast de comunişti rămâne a fi încă o iluzie pentru RM.

Introducerea sistemului de vize între RM şi România de la 01 ianuarie 2007 ne separă şi mai mult de lumea civilizată şi prosperă a UE. Totodată râul Prut devine din nou zid între două state cu un singur popor, zid ridicat de această dată cu mâinile guvernanţilor. Iată de ce, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal face apel către autorităţile României să urgenteze procedura de redobândire a cetăţeniei române de către cetăţenii RM.

Exemplul ţărilor baltice care nu au intrat în CSI, ne demonstrează o dată în plus că aderarea şi rămânerea noastră în această structură a fost şi continua să fie o politică efectuată împotriva suveranităţii, independenţei şi al viitorului nostru european.

În aceste condiţii Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal declară un vot de neîncredere guvernării comuniste şi întregii clase politice nomenclaturiste, pentru ratarea a doua posibilităţi reale de integrare europeană şi pentru faptul că nici în prezent, din aceeaşi cauză, Republica Moldova nu este inclusă în lista posibilelor state candidate din Balcanii de Vest.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal
Comunicat referitor la viziunea PL cu privire la politica de unificare a formaţiunilor de orientare liberală Rezoluţia privind necesitatea implicării tinerilor în politică