Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat referitor la viziunea PL cu privire la politica de unificare a formaţiunilor de orientare liberală

|versiune pentru tipar||
PL / 24 octombrie 2006
Partidul LiberalPartidul Liberal s-a pronunţat şi se pronunţă pentru formarea unei clase politice noi, pentru promovarea tineretului şi a personalităţilor oneste şi consecvente în administraţia publică.

În politica sa, Partidul Liberal continuă sa promoveze valorile şi soluţiile liberale pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor. În acest scop Partidul şi-a exprimat întotdeauna disponibilitatea şi deschiderea faţă de toţi cei care nu au lucrat în structurile sovietice de ocupaţie, nu au colaborat cu acestea, nu au făcut alianţă cu partidul comuniştilor şi doresc, împreună cu noi şi alături de noi, să servească interesul cetăţenilor şi să realizeze schimbarea.

În ultima perioadă din ce in ce mai multe voci din actuală clasă politică s-au arătat interesate de ideea liberală. Partidul Liberal salută acest interes. Suntem preocupaţi însă întâi de toate de păstrarea şi consolidarea relaţiei noastre de încredere reciprocă cu cetăţenii, cu oamenii simpli. Acest lucru poate fi realizat doar cu ajutorul unei clase politice sănătoase, sincere şi deschise, cu lideri politici care nu iau decizii pe ascuns de ceilalţi membri de partid şi în contradicţie cu voinţa cetăţenilor care le-au încredinţat votul.

O construcţie politică, formarea căreia se încearcă a fi impusă sau negociată de pe poziţii de superioritate, cu multe declaraţii şi fără semnale sincere de începere a unui dialog, distorsionând realitatea, speculând ideea de unificare, vorbind despre un singur partid liberal, denotă lipsa de seriozitate şi bună intenţie în ceea ce priveşte consolidarea mişcării liberale. Partidul Liberal respinge o asemenea abordare care nu aduce beneficii ideii liberale.

Partidul Liberal este convins că ideea de unificare trebuie să aibă la bază principiul sincerităţii, al corectitudinii, al contribuţiei la promovarea unei clase politice noi, al comunicării deschise, bilaterale, directe, cu un accent mai mare pe esenţa agendei care trebuie elaborată pentru soluţionarea problemelor cetăţenilor. Anume în acest fel, răspunzând corect la aşteptările populaţiei, Partidul Liberal va continua să construiască alternativa la actuala guvernare şi la actuala clasă politică, rămânând deschis şi invitându-i alături pe toţi cei care urmăresc acest scop.

Secretariatul PL
Declaraţie privind instituirea anticonstituţională, de către guvernarea comunistă, a propriei ideologii la nivel de politică oficială a R. Moldova Rezoluţie privind votul de blam guvernării comuniste pentru ratarea integrării europene