Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă al Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 27 martie 2007
Partidul LiberalAstăzi, 27 martie 2007, cu prilejul aniversării a 89 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Partidul Liberal a organizat depuneri de flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării. Poliţia a împiedicat desfăşurarea acţiunii.

La ora 11:00 la intersecţia dintre străzile Bernardazzi şi Armenească, cinci echipaje de poliţie, numărând mai multe zeci de poliţişti, au tăbărât asupra a 15 reprezentanţi ai Partidului Liberal şi asupra echipei de filmare PRO TV, care se deplasau regulamentar pe trotuar, fără să pericliteze ordinea publică şi circulaţia transportului. Poliţia lovind în oameni, frângându-le mâinile, i-a introdus cu forţa în dubele Ministerului de Interne şi i-a dus la sediul Comisariatului sectorului Centru.

Printre cei reţinuţi se numără Preşedintele Partidului — Mihai Ghimpu, vicepreşedintele — Dorin Chirtoacă, precum şi membri ai Organizaţiei de Tineret.

Motivele reţinerii nu au fost comunicate. La solicitarea reprezentanţilor Partidului Liberal de a discuta cu comisarul sectorului Centru — Dumitru Rusu, răspunsul este: că urmează să vină, răspuns care se repetă la fiecare 10 minute.

Partidul Liberal îşi exprimă protestul faţă de acţiunile barbare ale poliţiei şi le condamnă cu fermitate. Cu toate acestea, Partidul Liberal nu se lasă intimidat, nu va ceda şi va promova consecvent în continuare: statul de drept, libertatea, democraţia, drepturile omului, adevărul istoric pentru realizarea schimbării spre bine în societatea noastră.

Serviciul de presă al PL
Declaraţie privind restabilirea monumentului înălţat în grădina Catedralei în memoria eroilor naţionali: Simion Murafa, Alexei Mateevici şi Andrei Hodorogea Comunicat de presă al Partidului Liberal