Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă al Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 4 aprilie 2007
Partidul LiberalPe data de 27 martie 2007 Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a desfăşurat o serie de manifestări prilejuite de aniversarea a 89 de ani de la Unirea Basarabiei cu România la 1918: depuneri de flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării şi a marilor patrioţi care au luptat pentru cauza românească; distribuirea pliantului informativ despre actul Unirii Basarabiei cu România; desfăşurarea simpozionului cu tema “Legalitatea incontestabilă a actului Unirii Basarabiei cu România la 27 martie 1918 şi caracterul său firesc”.

Deşi poliţia a încercat să zădărnicească acţiunile Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal, prin reţinerea abuziva a grupului de persoane care se deplasa spre Cimitirul Central din Chişinău, inclusiv a preşedintelui partidului — Mihai Ghimpu şi a vicepreşedintelui — Dorin Chirtoacă, prin interzicerea desfăşurării simpozionului în localul rezervat, totuşi, cu o întârziere de circa 6 ore, evenimentele preconizate au avut loc.

Depunerile de flori au avut loc in jurul orelor 18, iar simpozionul a fost desfăşurat începând cu orele 19 la sediul Partidului Liberal.

În cadrul simpozionului au fost prezentate mai multe comunicări şi au fost recitate poezii. Au fost înmânate premii câştigătorilor concursului de eseuri şi poezii patriotice (în ordinea următoare):

Poezie:

Locul 1

Premiu: cartea “Conştiinţa Naţională a românilor moldoveni” autor “Gheorghe Ghimpu” şi 300 lei

Locul 2

Premiu: “Conştiinţa naţională a românilor moldoveni” şi 200 lei

Locul 3

Premiu: “Conştiinţa naţională a românilor moldoveni” şi 100 lei

Eseu:

Locul 1

Premiu: “Conştiinţa naţională a românilor moldoveni” şi 300 lei

Locul 2

Premiu: “Conştiinţa naţională a românilor moldoveni” şi 200 lei

Locul 3

Premiu: “Conştiinţa naţională a românilor moldoveni” şi 100 lei

Ceilalţi participanţi:

Cernega Cristina, Ludmila Mantuc, Cristina Popovschi, Grosu Grigore, Graur Elena, Balan Iulia, Lipovan Elena, Alex Ciorici, Leuca Ovidia, Ţurcan Corina, Muntean Nicolae, Botnari Mihaela, Fistic Daniela , Victor Gîrbu, Gherciu Ana, Domentean Zaharia Ion, Covrig Adrian, Adrian Certan , Guţu Victor, Botnarenco Iurii, Chişinău, Branişte Cristina, Alexandru Alexei, Bordeianu Ion, Bălăţel Elena, Sanduţa Ludmila, Vitalie au primit menţiuni — două bilete la teatrul “Satiricus”.

Simpozionul s-a încheiat cu un recital de cântece patriotice oferite cu suflet de interpretele Maria Mocanu şi Zina Bolboceanu.

Serviciul de presă al PL
Comunicat de presă al Partidului Liberal Declaraţie privind lipsa de independenţă a puterii judecătoreşti în Republica Moldova