Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal se pregăteşte pentru alegerile parlamentare din 2009

|versiune pentru tipar||
PL / 16 iunie 2008
Partidul Liberal

Sâmbătă şi duminică, 14–15 iunie 2008, Institutul Republican Internaţional (IRI) a organizat pentru Partidul Liberal (PL) un seminar cu tema: “Managementul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2009”. La acest seminar au participat Steve Rader, director IRI/Moldova, Liliana Viţu, coordonatoare de program, Mihai Ghimpu, preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, vicepreşedintele PL, preşedinţii Organizaţiilor Teritoriale ale PL ş.a.

În cadrul acestui seminar s-a vorbit despre contextul politic din RM în lumina alegerilor parlamentare din 2009, s-au prezentat şi analizat rezultatele sondajului de opinie publică IRI/Galup 2008, s-a discutat despre lansarea campaniei electorale şi comunicarea cu alegătorii, despre strategia şi tactica PL în campania electorală, a fost subliniată importanţa elaborării şi comunicării mesajului electoral în campania electorală 2009, dar şi monitorizarea/observarea campaniei pre-electorale, electorale şi zilei alegerilor.

Moderatorii au vorbit şi despre amendamentele electorale, drepturile şi obligaţiile observatorilor.

La sfârşitul acestei acţiuni Mihai Ghimpu, preşedintele PL, a mulţumit organizatorilor pentru buna desfăşurare a seminarului şi pentru acţiunile întreprinse de IRI pentru a promova principiile democratice în Republica Moldova. La finalul acestei întruniri tuturor participanţilor li s-au înmânat certificate de apreciere.

Sursa: www.pl.md

Aniversarea a 190 de ani de la nasterea lui V.Alecsandri Partidul Liberal se opune intenţiei guvernării comuniste de a închide peste 120 de şcoli din republică