Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mesaj din partea Partidului Liberal adresat poporului francez cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze

|versiune pentru tipar||
PL / 14 iulie 2008
Partidul Liberal
Excelenţei Sale Domnului Ambasador al Franţei în Republica Moldova
Pierre Andrieu

Stimate Domnule Ambasador,

Partidul Liberal din Moldova transmite cele mai cordiale felicitări poporului francez cu prilejul Zilei Naţionale a Franţei, dorindu-i prosperitate, fericire şi împlinirea idealurilor sale naţionale.

Românii din Republica Moldova au avut întotdeauna un respect şi o preţuire deosebită faţă de cultura şi civilizaţia franceză, faţă de istoria sa glorioasă, acestea constituind un model înalt, demn de a fi urmat pentru noi. Mărturiile vii ale acestei preţuiri se regăsesc în toată cultura, istoria şi prezentul nostru.

Ne exprimăm admiraţia faţă de curajul şi demnitatea cu care poporul francez şi-a apărat întotdeauna valorile sale naţionale, care au devenit şi valori universale, astăzi acestea stând la temelia Europei Unite, dar şi a lumii întregi.

Partidul Liberal din Moldova îşi exprimă gratitudinea faţă de poporul francez pentru sprijinul şi asistenţa constante pe care Republica Moldova le-a primit în drumul ei de aderare la UE. Sperăm că acest proces se va aprofunda şi mai mult în perioada de deţinere a preşedinţiei UE de către Franţa, astfel ca Republica Moldova în cel mai scurt timp să se regăsească în aceeaşi familie unită a Europei.

Cu deosebit respect,

Preşedintele Partidului Liberal din Moldova,
Mihai Ghimpu

Sursa: www.pl.md

Comunicat de presă cu privire la foştii membri ai PSD si PPCD care se înscriu in PL, dezamăgiţi de deciziile politice ale liderilor acestor formaţiuni politice Declaraţie privind activitatea Parlamentului RM