Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă cu privire la foştii membri ai PSD si PPCD care se înscriu in PL, dezamăgiţi de deciziile politice ale liderilor acestor formaţiuni politice

|versiune pentru tipar||
PL / 11 iulie 2008
Partidul Liberal

Distrugerea coaliţiei democratice din Consiliul Municipal Chişinău de către fracţiunea PSD a determinat pe mulţi membri să părăsească această formaţiune politică şi să adere la Partidul Liberal.

Toţi membrii PSD din Floreni, r-nul Anenii Noi, exprimându-şi dezacordul şi indignarea faţă de politica promovată de către liderii PSD de la centru, au decis să părăsească această formaţiune politică şi să adere la PL. 12 semnatari ai unei declaraţii în acest sens, depusă la sediul PL, anunţă că alierea PSD cu Partidul Comuniştilor în CMC şi distrugerea coaliţiei democratice de către secretarul general al PSD, Eduard Muşuc, reprezintă un act de trădare a principiilor şi aspiraţiilor democratice, pentru care toţi membrii PSD au muncit ani în şir.

Nedorinţa conducerii PSD de a se consulta în probleme de importanţă majoră cu membrii partidului, evenimentele din CMC, dar şi deciziile politice incorecte ale PSD din Consiliul Raional Edineţ l-au determinat şi pe primarul satului Burlăneşti, r-nul Edineţ, Alexei Gheras să-şi retragă calitatea de membru al PSD. De asemenea, membrii PSD din Drochia nu au putut tolera actul trădării din 6 iunie în CMC şi cârdăşia PSD cu Partidul Comunist. În semn de protest, aceştia au aderat în bloc la PL.

Legat de aceleaşi evenimente politice de ultimă oră, mai mulţi membri ai filialei PPCD din Ungheni, fiind în dezacord cu politica practicată de Iurie Roşca, au trecut la Filiala PL din acest raion, iar Vasile Bogatu, fostul preşedinte al PPCD din Drochia s-a înscris în rândurile PL.

PL salută poziţia civică principială adoptată de către aceşti membri PSD, PPCD şi PUM şi consideră că aceasta reprezintă expresia dorinţei acute de schimbare pe care o resimte societatea noastră la nivelul partidelor şi al elitei politice.

Departamentul de comunicare al PL
Comunicat de presă privind întrevederea Ministrului de Externe al Republicii Polone, Radoslav Sikorski, cu unii lideri ai partidelor politice din RM Mesaj din partea Partidului Liberal adresat poporului francez cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze