Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tinerii Liberali s-au întâlnit cu tineri din stânga Nistrului

|versiune pentru tipar||
PL / 21 iulie 2008
Partidul Liberal

În perioada 14–19 iunie, la Vadul lui Vodă a avut loc Şcoala de Vară “Politica externă a RM pe malul Nistrului”, organizată de Asociaţia pentru Politică Externă, cu suportul Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în RM. Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a fost reprezentată de Sergiu Boghean, preşedintele OTPL, şi Roman Andrieş, membru al Biroului Permanent al OTPL.

Pe agenda Şcolii au figurat următoarele teme: Perspective de reglementare a conflictului transnistrean; Locul şi rolul Transnistriei în contextul geopolitic al spaţiului post-sovietic; Politica de vecinătate a UE; Relaţiile RM-UE; Rolul factorilor externi în procesul de reglementare a diferendului transnistrean. Cei doi tineri liberali au prezentat poziţia PL referitoare la diferendul transnistrean.

Printre invitaţii la Şcoala de Vară au fost şi John Bayer, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în RM, Petr Kipr, Ambasadorul Republicii Cehe în RM, şi Cristian Ziliberberg, consultant coordonator al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului din RM. Şcoala de vară a avut drept scop apropierea tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului şi consolidarea dialogului între participanţi.

La 19 iulie, trei reprezentanţi ai PL, Mihai Paşcovschi, vicepreşedinte al OTPL, Vasile Costin, preşedintele Organizaţiei Liceenilor a PL din sectorul Ciocana, şi Roman Andrieş, membru al Biroului Permanent al OTPL, au fost invitaţi la un seminar în cadrul căruia au participat mai mulţi tineri din stânga Nistrului. Organizat de Institutul Naţional Democratic, scopul acestui seminar a fost ca tinerii din stânga Nistrului să cunoască mai multe despre partidele politice din dreapta Nistrului.

În cadrul seminarului mai mulţi tineri au vorbit despre partidele pe care le reprezintă. Liberalii au prezentat mai multe informaţii despre PL şi despre OTPL, au vorbit despre realităţile politice din RM, după care au răspuns la întrebările tinerilor din stânga Nistrului. În urma unui sondaj efectuat la sfârşitul seminarului, PL s-a plasat pe primul loc în topul preferinţelor tinerilor din stânga Nistrului prezenţi la aceste cursuri.

Organizaţia de Tineret a PL
Declaraţiile mincinoase ale liderilor PSD Comunicat de presă al Partidului Liberal privind propunerea PLDM de instituire a Consiliului pentru Dialog şi Cooperare