Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţiile mincinoase ale liderilor PSD

|versiune pentru tipar||
PL / 18 iulie 2008
Partidul Liberal

Partidul Liberal declară că Dumitru Braghiş şi Eduard Muşuc dezinformează opinia publică atunci când învinuiesc PL că ar defăima PSD.

Astfel, foştii membri ai PSD din Floreni, r-nul Anenii-Noi, şi din Drochia, care cu puţin timp în urmă au anunţat despre retragerea din PSD şi aderarea la PL, după declaraţiile false ale liderilor PSD despre liderii PL, şi-au reconfirmat statutul de membru al PL.

Reamintim faptul că în comunicatul de presă al PL, din 11 iulie curent (găsiţi comunicatul, dar şi celelalte declaraţii ale foştilor membri ai PSD din mai multe raioane ale republicii pe site-ul PL: www.pl.md), s-a menţionat doar că primarul de Burlăneşti a anunţat despre ieşirea din PSD şi nicidecum că aderă la PL. Conform declaraţiei primarului de Burlăneşti, cauzele plecării sale din PSD sunt “indignarea şi dezamăgirea faţă de atitudinile şi deciziile politice incorecte ale PSD, în Consiliul r-nului Edineţ şi Consiliul Municipiului Chişinău”. De asemenea, mai mulţi membri ai PSD din Floreni, r-nul Anenii-Noi au anunţat că au părăsit formaţiunea şi că au aderat la PL tot din cauza trădării de către PSD a coaliţiei democratice din cadrul CMC.

Dovadă că tot mai mulţi membri ai PSD decid să părăsească această formaţiune politică este încă o declaraţie semnată de 40 de foşti membri ai Organizaţiei raionale Floreşti a PSD, depusă la sediul PL. Cei 40 de semnatari îşi exprimă dezacordul şi indignarea faţă de politica de coalizare a liderilor PSD cu PCRM, sunt solidari cu colegii lor care au avut curajul să spună lucrurilor pe nume şi afirmă că nu înţeleg poziţia antinaţională a PSD, dar şi votul împotriva NATO, deoarece calitatea RM de stat neutru va complica şi mai mult procesul de aderare a RM la UE. Semnatarii declaraţiei sunt de părere că “înţelegerea dintre comunişti şi liderii PSD a ieşit la iveală pentru prima dată în Parlament, când a fost votată Concepţia de Securitate a Statului, ulterior această poziţie a fost confirmată prin votul din 6 iunie 2008 din Consiliul Municipal Chişinău, iar încercările liderilor PSD de a ieşi basma curată, nu fac altceva decât şi mai mult să distanţeze membrii PSD de această mişcare”.

Ca urmare a nenumăratelor sesizări venite din partea membrilor PL, foşti membri ai PSD, suntem obligaţi să condamnăm încercările liderilor PSD de a exercita presiuni asupra foştilor lor colegi. Conducerea PSD nu se poate împăca cu ideea că în orice societate democratică trădarea este sancţionată .

PL constată că acţiunile disperate ale lui D. Braghiş şi E. Muşuc trădează în mod flagrant faptul că aceşti “lideri” nu au reuşit să însuşească nimic din reformele democratice care au avut loc în societatea RM, iar practica de a folosi minciuna, în încercarea de a acumula capital politic, rămâne actuală pentru preşedintele PSD, care continuă să facă uz de ea ca şi în perioada sovietică, când deţinea funcţia de prim-secretar al comitetului central al Comsomolului al RSSM. Această practică sovietică a fost preluată cu succes şi de învăţăcelul Muşuc.

În concluzie, PL reiterează ideea că fenomenul de plecare în masă din PSD a membrilor de partid a fost provocat nu de PL, ci de trădarea şi oportunismul politic al liderilor PSD — D. Bragiş şi E. Muşuc, de alierea ruşinoasă a acestora cu PCRM, iar ca fenomen mai general, la nivelul altor partide precum PPCD şi PUM — acesta reprezintă expresia dorinţei acute de Schimbare pe care o resimte societatea noastră la nivelul partidelor şi al elitei politice.

Departamentul de Comunicare al PL
Partidul Liberal condamnă maltratarea de către forţele de ordine a bătrânilor protestatari Tinerii Liberali s-au întâlnit cu tineri din stânga Nistrului