Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal ajută sinistraţii din Ştefan Vodă

|versiune pentru tipar||
PL / 18 august 2008
Partidul Liberal

Partidul Liberal continuă să-şi concentreze eforturile întru ajutorarea populaţiei afectate de inundaţii. Astfel, în perioada 13–15 august curent, un grup de tineri ai Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal, împreună cu alţi membri ai PL, au acordat ajutor cetăţenilor din mai multe localităţi ale r-nului Ştefan Vodă. Ajutorul oferit a constat în pomparea apei şi nămolului din beciuri, fântâni şi curţi etc.

Amintim că, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Gimpu, a repartizat câte 500 de lei pentru fiecare familie rămasă fără adăpost, din localităţile Drepcăuţi şi Criva. Ajutorul dat a făcut parte din donaţia în sumă de 100 mii de lei, pe care Mihai Ghimpu, a oferit-o sinistraţilor din propriile venituri. Pe lângă aceasta, din sumele de bani donate de membrii Partidului Liberal au fost procurate şi distribuite trei pompe, cu o capacitate de pompare de 30 metri cubi pe oră. Două din aceste pompe au fost repartizate localităţilor Drepcăuţi, Criva, Lipcani.

De asemenea, anterior, consilierii din fracţiune PL în cadrul Consiliului Municipal Chişinău, au donat în contul sinistraţilor câte 1000 de lei. Iar vicepreşedintele PL, primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, a oferit un salariu lunar în beneficiul populaţiei din zonele afectate de inundaţii. Totodată, şi-au manifestat dorinţa de a se alătura PL şi simpatizanţi ai partidului din diferite ţări ale lumii. Astfel, Nina Gorincioi, originară din RM, împreună cu alţi moldoveni aflaţi în Italia, au demarat campania de colectare a fondurilor pentru cei afectaţi de calamităţile naturale din republică.

Sursa: www.pl.md

Declaraţie PL privind necesitatea ieşirii R.Moldova din CSI Partidul Liberal susţine iniţiativa României de creare a unui mecanism european de soluţionare a conflictelor îngheţate