Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tinerii Liberali au vizitat Ţara, la invitaţia Preşedintelui României, Traian Băsescu

|versiune pentru tipar||
PL / 25 august 2008
Partidul Liberal

În perioada 16–22 august, 50 de Tineri Liberali din Republica Moldova au petrecut un sejur de neuitat în staţiunea Cheile Buţii din Hunedoara, la invitaţia Preşedintelui României Traian Băsescu.

Reprezentanţi ai Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal din întreaga republică, inclusiv din stânga Nistrului, au avut ocazia să vadă unele dintre cele mai frumoase locuri din Carpaţi. Mulţi dintre Tinerii Liberali au văzut pentru prima dată Ţara şi au rămas încântaţi de locurile pitoreşti de acolo: trasee minunate, pajişti alpine aşternute cu flori, pârăiaşe şi lacuri limpezi precum cristalul, codri de brazi cu verdele lor adânc, cascade de zeci de metri, aer curat şi şoapte de izvor, — aceasta este România, ţara românilor de acasă şi de pretutindeni. De asemenea, Tinerii Liberali au vizitat oraşul Târgu Jiu, unde au admirat operele nemuritoare ale sculptorului Constantin Brâncuşi — Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului -, precum şi Sfânta Mănăstire Lainici, unde s-au rugat pentru neamul nostru.

În cadrul acestui sejur, Tinerii Liberali au avut o întrevedere cu Monica Ridzi, euro-parlamentar, preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat-Liberal din România. Euro-parlamentarul a vorbit despre necesitatea implicării tinerilor în politică, pentru că “numai aşa se pot schimba lucrurile şi în Republica Moldova”. Monica Ridzi este de părere că “Primarul General Dorin Chirtoacă este exemplul cel mai bun că ai şanse reale de succes dacă te implici de tânăr în politică”.

Euro-parlamentarul român consideră că “viitorul democratic al Republicii Moldova se va lega foarte mult de numele lui Dorin Chirtoacă şi el trebuie susţinut şi ajutat în primul rând de tineri, pentru că ei sunt cei care se implică dezinteresat şi cu inima deschisă”. La finalul întrevederii, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL din România şi Tinerii Liberali din Basarabia au stabilit să se întâlnească cât mai des pentru a se cunoaşte mai bine, a face schimb de experienţă şi a promova valorile neamului românesc pe ambele maluri ale Prutului.

Liberalii au rămas plăcut impresionaţi de ospitalitatea gazdelor care, pe tot parcursul sejurului în inima munţilor, au avut grijă ca tinerilor din Republica Moldova să nu le lipsească nimic şi să se simtă acasă. Tinerii noştri, împreună cu ardelenii şi oltenii din staţiune, au cântat cântece despre destinul neamului românesc şi au vorbit despre viitorul nostru comun.

Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal
Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal susţine iniţiativa României de creare a unui mecanism european de soluţionare a conflictelor îngheţate Tinerii Liberali la Şcoala de Vară