Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presa al PL privind sustinerea protestatarilor din sfera invatamantului

|versiune pentru tipar||
PL / 3 septembrie 2008
Partidul Liberal

Partidul Liberal isi declara sprijinul sau integral pentru protestele legitime ale lucratorilor din domeniul invatamantului, care se desfasoara in aceasta perioada in fata sediului Guvernului Republicii Moldova. Acestea sunt cauzate de situatia cu adevarat dezastruoasa din sistemul de invatamant de toate treptele, dar in special de conditia sociala de paria si de statutul de desconsiderat al Bugetului de stat al invatatorului. Partidul Liberal a criticat in repetate randuri politica comunista in domeniul invatamantului si a cerut, inclusiv intr-o Declaratie data publicitatii la 26 iunie 2008, adoptarea unor masuri bugetare urgente pentru a opri exodul masiv al cadrelor didactice din sistemul de invatamant catre alte profesii din economie mai bine remunerate, precum si peste hotarele republicii.

PL continua sa insiste asupra modificarii radicale a politicii in domeniul invatamantului, in sensul ca pentru un stat care doreste aderarea la Uniunea Europeana invatamantul trebuie sa constituie o prioritate nationala strategică. Din aceasta perspectiva, Republica Moldova trebuie sa aloce 7 procente din PIB pentru educaţie, asa cum prevede si Legea învăţământului.

PL sustine revendicarea sindicatelor din invatamant, ca salariile profesorilor să fie majorate de la 1 septembrie cu 600 lei, iar din ianuarie 2009 cu 900 lei, astfel ca in iulie 2009 salariul profesorilor să fie egal cu valoarea minimului de existenţă. PL considera ca pentru satisfacerea acestor revendicari exista toate posibilitatile bugetare si cere Guvernului Republicii Moldova sa adopte masurile necesare in acest sens. PL se alatura protestelor sindicatelor din invatamant si cheama pe toti membrii si simpatizatii sai sa le sustina pe toate caile.

Departamentul de Comunicare al PL
Comunicat de presa al Partidului Liberal Liderii din teritoriu ai PL şi Tineretul Liberal s-au odihnit la mare, la invitaţia Preşedintelui României