Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Liderii din teritoriu ai PL şi Tineretul Liberal s-au odihnit la mare, la invitaţia Preşedintelui României

|versiune pentru tipar||
PL / 9 septembrie 2008
Partidul Liberal

La invitaţia şi prin grija Preşedinţiei României, liderii Partidului Liberal din teritoriu, în frunte cu preşedintele formaţiunii Mihai Ghimpu, precum şi membrii Organizaţiei de Tineret a PL au petrecut săptămâna trecută un sejur la mare, în staţiunea “Briza Mării” din Eforie Sud, judeţul Constanţa. Cei peste o sută de membri PL s-au bucurat de o primire deosebit de cordială din partea organizaţiei Partidului Democrat-Liberal Constanţa, cu ai cărei lideri s-au întâlnit, au purtat discuţii şi au făcut schimb de experienţă politică. Senatorul PD-L de Constanţa, Dorel-Constantin Onaca, Gigi Chiru, unul din fruntaşii organizaţiei judeţene a PD-L, le-au povestit liberalilor din Republica Moldova cum îşi organizează campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie a.c. şi şi-au exprimat ferma convingere că PD-L va avea cele mai multe mandate în viitorul Parlament al României, putând astfel să formeze un Guvern monocolor, care să accelereze reformarea şi modernizarea României.

Liderii liberali din Republica Moldova au mai avut o întâlnire de suflet cu reprezentanţii administraţiei prezidenţiale a României, dnii Eugen Tomac şi Catalin Buciumeanu, cu care au conferit despre modalităţile de diversificare şi de strângere a relaţiilor dintre comunităţile de români de pe ambele maluri ale Prutului, în contextul orientării R.Moldova către UE.

Preşedintele PL Mihai Ghimpu, alţi lideri de samă ai PL în teritoriu şi-au exprimat mulţumirea adâncă Preşedintelui României dl Traian Băsescu pentru sejurul petrecut la mare, pentru primirea deosebită de care s-au bucurat fraţii liberali basarabeni la Constanţa, precum şi pentru prilejul de a învăţa din bogata experienţă politică a PD-L. De asemenea, preşedintele PL Mihai Ghimpu a urat PD-L succes în alegeri şi în formarea viitorului Guvern al României. Domnia Sa şi-a exprimat convingerea că viitorul Parlament şi Guvern ale României vor aprofunda apropierea R.Moldova de România şi vor face paşi decisivi pentru a o aduce în marea familie europeană. Aceleaşi idei au fost susţinute şi detaliate de reprezentanţii Preşedinţiei României, dnii Eugen Tomac şi Catalin Buciumeanu, care au afirmat, la rândul lor, că Republica Moldova constituie o prioritate strategică pentru politica externă a României.

Senatorul Dorel-Constantin Onaca a oferit un cocteil delegaţiei liberale moldovene la restaurantul “Splendid”, situat pe faleza din Eforie Sud.

Departamentul Comunicare al PL
Comunicat de presa al PL privind sustinerea protestatarilor din sfera invatamantului Femeile Liberale la şcoala de vară