Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

PL îşi consolidează organizaţiile în nordul republicii

|versiune pentru tipar||
PL / 16 septembrie 2008
Partidul Liberal

Duminică, 14 septembrie, au avut loc Conferinţa de constituire a Filialei Partidului Liberal din raionul Edineţ şi Conferinţa Organizaţiei Municipale a PL din Bălţi.

La Conferinţa din Edineţ au participat lideri ai organizaţiilor din satele acestui raion, preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu, membri ai Organizaţiei de Tineret şi ai Organizaţiei de Femei a PL din teritoriu.

Vasile Pleşcanu, unul dintre românii din Basarabia care în anii 1988–1989, împreună cu Gheorghe şi Mihai Ghimpu şi alţi confraţi dornici de liberate şi adevăr, a luptat pentru a apăra valorile naţionale, a declarat de la tribuna Conferinţei: “Din păcate, astăzi, unica formaţiune politică în care poţi avea încredere că va apăra valorile pentru care am luptat este Partidul Liberal”.

Mihai Ghimpu, în discursul său a vorbit despre situaţia social-economică după aproape opt ani de guvernare comunistă, despre crimele săvârşite de comuniştii de astăzi prin depopularea republicii şi sărăcirea celor rămaşi acasă. “Guvernanţii din Republica Moldova sunt cei mai bogaţi comunişti din lume, pentru ei noţiunea de comunism înseamnă a te îmbogăţi pe spinarea poporului, a comite ilegalităţi fără teama că vei fi tras la răspundere. Iată de ce este imperios necesar să vină la putere o clasă politică nouă, capabilă să aducă Schimbarea, să creeze condiţii egale de muncă pentru toţi, iar cei care au folosit funcţia pentru a fura averea statului să răspundă în faţa legii”.

În funcţia de preşedinte al Filialei PL din Edineţ a fost ales Vasile Pleşcanu, în calitate de vicepreşedinţi — Vasile Florea, Iulia Postolache şi Sandu Galadiuc; secretar executiv — Ludmila Iasloviţchi.

Conferinţa a ales membrii Consiliului Teritorial — Filiala Edineţ, iar Consiliul Teritorial a ales Biroul Permanent.

În aceeaşi zi, la Bălţi s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Municipale a PL. Cei prezenţi au vorbit despre problemele cu care se confruntă astăzi societatea, despre condiţiile grele de trai, despre speranţa oamenilor într-un viitor mai bun. Mihai Ghimpu le-a spus colegilor din Bălţi de ce nu este posibilă unificarea partidelor: “Să nu uităm că legislaţia nu permite crearea Blocurilor Electorale şi totodată interzice ca membrii unui partid să participe în alegeri pe listele altui partid. E greu singur, dar, din păcate, nici nu prea ai cu cine. Sunt convins că Partidul Liberal va câştiga alegerile parlamentare din 2009 exact aşa cum în 2007 am câştigat în Municipiul Chişinău”.

Mihai Andriuţă, care din motive personale a renunţat la funcţia de preşedinte al Filialei PL din Bălţi, a spus: “Un partid trebuie să aibă resurse umane şi un mesaj politic clar pentru a câştiga alegerile, iar Partidul Liberal are oameni capabili, necompromişi, iată de ce victoria cu siguranţă ne va aparţine”.

La finalul conferinţei Tatiana Potânga a fost aleasă în calitate de preşedinte al Filialei PL din Bălţi, iar vicepreşedinţi — Mihai Andriuţă, Dinu Diaconu, Aurel Bânzari şi Vadim Vacarciuc, care este şi campion mondial la haltere.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Liderii PL din capitală şi din teritoriu s-au reunit în cadrul Şedinţei Consiliului Central Tinerii Liberali au desfăşurat campania “De la uşă la uşă”