Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Constituirea Organizaţiei Teritoriale Dubăsari a Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 22 septembrie 2008
Partidul Liberal

Duminică, 21 septembrie, a avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei Teritoriale a PL din raionul Dubăsari. La eveniment au participat preşedintele PL Mihai Ghimpu, vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă, Dionisie Boaghie, preşedintele filialei PL din raionul Criuleni, membru al Biroului Permanent, membri şi simpatizanţi ai PL de pe ambele maluri ale Nistrului.

Iurie Vidru, membru PL din Cocieri, a vorbit despre situaţia social-politică din raionul Dubăsari, despre actuala guvernare care susţine financiar doar primăriile conduse de membrii partidului comunist. Grigore Racu a comunicat celor prezenţi despre faptul că cetăţenii RM din stânga Nistrului nu au locuri de muncă, iar mulţi dintre cei care locuiesc în dreapta Nistrului, dar au pământ pe malul drept al râului — nu-l pot prelucra, pentru că autorităţile separatiste de la Tiraspol le interzic să se apropie de lanurile lor. Grigore Racu a mai spus că singura formaţiune în care cetăţenii simpli cred astăzi este Partidul Liberal.

Mihai Ghimpu a vorbit despre Transnistria, considerată în Europa ca fiind un teritoriu de non-drept internaţional, unde se încalcă drepturile omului şi libertăţile fundamentale, iar la putere se află o clică a Moscovei, coruptă şi mafiotă. Domnia Sa a declarat: “Nimeni nu poate controla şi nu ştie cu exactitate câte ilegalităţi se comit în regiunea transnistreană. Atât timp cât pe teritoriul republicii există forţe militare străine, Moldova nu va putea deveni membră a UE. Din acest motiv trebuie să cerem Rusiei să-şi retragă armata de pe teritoriul Republicii Moldova, pentru că numai aşa vom putea soluţiona acest conflict”.

Dorin Chirtoacă a vorbit despre politicile care trebuie implementate, astfel încât localităţile aflate sub jurisdicţia autorităţilor constituţionale ale republicii să se dezvolte durabil, să se creeze condiţii pentru investitorii străini, locuri de muncă, pentru ca oamenii să aibă posibilitatea să se angajeze aici, să nu mai plece peste hotarele republicii.

La finalul conferinţei, Adunarea Generală a membrilor PL a constituit filiala PL din raionul Dubăsari şi a ales Consiliul Teritorial. În calitate de preşedinte a fost ales Iurie Vidru, de vicepreşedinţi — Gheorghe Ursu şi Grigore Racu şi de secretar — Ghenadie Stângaci.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Comunicat de presă al Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal Campania “De la uşă la uşă” în Şoldăşneşti