Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Adunarea Generală a filialei Durleşti a PL

|versiune pentru tipar||
PL / 13 octombrie 2008
Partidul Liberal

Vineri, 10 octombrie, a avut loc Adunarea Generală a filialei Durleşti a PL, la care au participat vicepreşedinţii PL Anatol Şalaru şi Dorin Chirtoacă, precum şi şeful Departamentului Organizatoric (DO) al PL Ion Apostol.

Adunarea a fost deschisă de preşedintele Filialei Durleşti Victor Morgoci, care a făcut o trecere în revistă a acţiunilor PL din ultima perioadă.

Vicepreşedintele PL, Anatol Şalaru, a abordat problemele de actualitate ale PL, începând cu Caravana “Retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul RM” şi terminând cu obstrucţionarea desfăşurării acestei acţiuni de poliţie. Anatol Şalaru a atras atenţia asupra situaţiei deplorabile din agricultură, ca şi în ansamblu pe republică, ca urmare a guvernării comuniste dezastruoase. Vicepreşedintele PL a accentuat în mod repetat importanţa aderării RM la UE şi NATO, atât pentru a putea beneficia de fonduri europene semnificative, cât şi pentru a asigura prosperitatea şi securitatea RM. Cu această ocazie, Anatol Şalaru a amintit celor prezenţi de rolul pe care îl joacă România în promovarea cauzei europene a RM, reiterând faptul că actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, a promis simplificarea procedurii de acordare a cetăţeniei pentru populaţia RM.

Anatol Şalaru s-a referit în mod special la ceea ce Domnia Sa a numit “Fenomenul Chirtoacă” şi rolul lui în Schimbarea politică actuală şi cea de după alegerile parlamentare din 2009.

Răspunzând la întrebările participanţilor la Adunare, Anatol Şalaru a subliniat faptul că membrii şi simpatizanţii PL pot să contribuie la victoria PL în alegerile viitoare prin convingerea rudelor aflate la muncă peste hotare să voteze Partidul Liberal.

Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte al PL şi Primar General de Chişinău, a făcut o prezentare scurtă a activităţii sale în calitate de edil al capitalei, descriind situaţia complicată din Consiliul Municipal Chişinău controlat de PCRM, dar şi ultimele acţiuni îndreptate împotriva Primăriei prin intermediul unor dosare fabricate şi al comportamentului inadecvat al poliţiei. Dorin Chirtoacă a informat pe membrii şi simpatizanţii PL despre activităţile Primăriei planificate în legătură cu sărbătorirea Hramului Chişinăului. Vicepreşedintele PL a confirmat faptul că alegerile din 2009 sunt esenţiale pentru viitorul RM, de aceea a chemat cetăţenii să organizeze campanii largi de informare în vederea asigurării victoriei PL împotriva guvernării comuniste.

Ion Apostol, şeful Departamentului Organizatoric al PL, a pus accentul pe faptul că Partidul Liberal este în continuă creştere, ceea ce deranjează mult guvernarea comunistă. Dânsul a constatat că la alegerile din 2009 PL va conta pe doi factori importanţi: susţinerea membrilor PL şi discernământul populaţiei R.Moldova. Şeful DO s-a arătat mulţumit de activitatea Filialei Durleşti a PL şi a chemat Organizaţiile Teritoriale ale PL din republică să urmeze exemplul liberalilor din Durleşti.

Departamentul de Comunicare al PL
Hânceştiul este pregătit pentru Schimbare! Liderii PL din teritoriu au participat la Atelierul naţional “Planificarea strategică pentru alegerile parlamentare din 2009”