Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Hânceştiul este pregătit pentru Schimbare!

|versiune pentru tipar||
PL / 13 octombrie 2008
Partidul Liberal

Duminică, 12 octombrie, a avut loc conferinţa filialei PL din Hânceşti. Intelectuali şi ţărani, tineri şi oameni în etate aşteptau acest eveniment pentru că, au afirmat ei, Partidul Liberal este unica formaţiune politică credibilă, capabilă să aducă Schimbarea în 2009. La conferinţă au participat Mihai Ghimpu, preşedintele PL, Ion Apostol, şeful Departamentului Organizatoric al PL, Valeriu Munteanu, membru al Biroului Permanent al PL, primar de Floreni, tineri cu studii în România, profesori, medici, jurişti, oameni care doresc să schimbe lucrurile în bine şi sunt capabili să contribuie la Schimbarea pe care PL o va aduce în 2009 la nivelul întregii republici. Mihai Ghimpu a vorbit despre situaţia social-politică din republică, despre abuzurile poliţiei în Chişinău, Bălţi, Orhei, Drochia în timpul desfăşurării Caravanei “Retragerea armatei ruse de pe teritoriul RM” şi după, despre importanţa viitoarelor alegeri, despre echipa partidului, despre necesitatea promovării tinerei generaţii şi a femeilor în politică. Valeriu Munteanu s-a referit la activitatea sa în calitate de primar de Floreni şi despre modalităţile de atragere a investiţiilor străine pentru a putea dezvolta infrastructura din localităţile raionului Hânceşti, dar şi pentru a crea locuri de muncă, contribuind astfel la stoparea plecării peste hotare a moldovenilor.

Cetăţenii prezenţi la conferinţă au spus că cei care au băgat mâna în vistieria statului trebuie să fie traşi la răspundere. Ei şi-au exprimat dorinţa de a se implica în politică şi consideră că, prin efort comun, în 2009, victoria va aparţine PL.

La finalul conferinţei, Adunarea Generală a membrilor PL din raion l-a eliberat din funcţie pe preşedintele în exerciţiu şi l-a ales pe Gavril Bucşă în calitate de preşedinte al filialei PL din Hânceşti. Mihai Ciobanu, Sergiu Putină, Vasile Ciurciuc, Ecaterina Ţurcanu, Elena Diftirenco, Veaceslav Stănescu, Tatiana Talmaci au fost aleşi în calitate de vicepreşedinţi, iar Diana Childescu — secretar-coordonator. Tot ieri a fost modificată componenţa Consiliului Teritorial.

Departamentul de comunicare al PL
Declaraţie a PL privind abuzurile poliţiei împotriva jurnaliştilor ProTV Chişinău Adunarea Generală a filialei Durleşti a PL