Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă al PL privind atacurile fracţiunii PPCD din Parlamentul RM împotriva postului independent de televiziune Pro TV Chişinău

|versiune pentru tipar||
PL / 24 octombrie 2008
Partidul Liberal

Partidul Liberal condamnă presiunile politice şi atacurile furibunde la care este supus în ultima perioadă postul independent de televiziune ProTV Chişinău din partea regimului comunist şi a acoliţilor săi, inclusiv interpelarea din data de 23 octombrie a fracţiunii PPCD în Parlament. Partidul Liberal îşi declară solidaritatea deplină cu această instituţie autentică a mass-mediei independente, care a contribuit într-o măsură covârşitoare la afirmarea libertăţii de expresie şi a pluralismului de opinii în societatea noastră.

Interpelarea deputatului PPCD Ştefan Secăreanu în plenul Parlamentului din 23 octombrie curent, în care postului de televiziune Pro TV Chişinău îi sunt aduse acuzaţii deosebit grave, inclusiv aceea de subminare a intereselor naţionale ale Republicii Moldova, este lipsită de temei şi urmăreşte, în realitate, scopul de a oferi un pretext organelor judiciare, precum şi CCA, de a declanşa acţiuni de persecuţie şi sancţionare, iar ulterior, de închidere a acestui post de televiziune, cunoscut ca o sursă de informare corectă, profesionistă, echidistantă şi neafiliată politic.

PL consideră că acţiunea PPCD face parte din scenariul statului poliţienesc instaurat de regimul comunist şi acoliţii săi de reprimare a mass-mediei independente şi de instaurare a unui control totalitar asupra presei în ansamblu în perspectiva alegerilor parlamentare din 2009. Presiunile politice şi atacurile instituţiilor de stat, în special ale structurilor de forţă, împotriva postului de televiziune Pro TV Chişinău constituie acţiuni de intimidare a societăţii civile, de subminare a democraţiei şi au ca obiectiv instalarea în societate a unui climat de teroare şi frică şi de dominaţie a propagandei comuniste oficiale. Asemenea derapaje antidemocratice sunt inspirate de la cel mai înalt nivel al statului şi urmăresc anihilarea oponenţilor politici ai actualei guvernări, iar în perspectivă — fraudarea alegerilor parlamentare.

Partidul Liberal face apel către toţi cetăţenii de bună credinţă să se solidarizeze cu postul de televiziune Pro TV Chişinău şi să se ridice cu fermitate în apărarea presei libere.

Partidul Liberal face apel către misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, către Uniunea Europeană şi Consiliul Europei să sprijine şi să apere împreună cu noi libertatea de expresie şi mass-media independentă din Republica Moldova, sancţionând cu severitate acţiunile de sorginte totalitară la care se dedă regimul comunist.

Departamentul de Comunicare al PL
Declaraţia PL cu privire la dezinformarea Parlamentului de către viceministrul de interne Valentin Zubic Informaţie cu privire la dosarul administrativ din Drochia întocmit în ziua desfăşurării Caravanei “Retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul RM”