Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tinerii Liberali comemorează pe Ion şi Doina Aldea Teodorivici

|versiune pentru tipar||
PL / 30 octombrie 2008 | 
Partidul Liberal

Astăzi, 30 octombrie, tinerii liberali au comemorat 16 ani de la stingerea din viaţă a lui Ion şi Doina Aldea Teodorovici. Peste 50 de tineri au vizitat mormântul artiştilor Aldea Teodorovici din Cimitirul Armenesc pentru a depune flori şi pentru a ţine un moment de reculegere în memoria celor doi promotori ai ideii românismului.

La Cimitirul Armenesc s-au adunat părinţii, rudele şi iubitorii creaţiei cuplului Aldea Teodorovici, la care s-au alăturat şi tinerii liberali. Cei prezenţi au asistat la o slujbă de pomenire a celebrilor artişti, au ţinut un moment de reculegere şi şi-au exprimat gratitudinea şi dragostea pentru creaţia nemuritoare a lui Ion şi Doina Aldea Teodorovici.

Eugenia Marin, mama Doinei Aldea Teodorvici, a mulţumit tinerilor adunaţi în această zi la mormântul celor doi artişti pentru faptul că păstrează vie memoria şi creaţia artiştilor. “Ei au cântat pentru noi toţi, pentru viitorul nostru” şi “ei continuă să trăiască în sufletele noastre…”, a conchis mama Doinei Aldea Teodorovici.

“Fecior şi fiică a românismului” sunt cuvintele Teodorei Rotaru, consăteanca Doinei Aldea Teodorovici, care cu acest prilej a recitat o poezie dedicată celor doi artişti:

“Chiar la stânga în cimitir,/ Ceva mai sus în dreapta/ Stau crucile în lungul şir,/ Stau una lângă alta./ Dar între ele o cruce albă,/ Suflarea mi se opreşte./ C-un glas duios de neam mă cheamă/ O doină în româneşte./ Această cruce parcă-i barză,/ În cioc cu doi cocori./ Din ochii lor o rază caldă/ Lumină un câmp cu flori./ M-apropii de a lor mormânt,/ Le sărut cruciţa/ Şi parcă aud al vostru cânt,/ Ioane şi Doiniţă.”

De asemenea, tinerii liberali au depus flori şi la monumentul lui Ion şi Doinea Aldea Teodorovici, situat la intrarea în Parcul Public “Valea Morilor”. După aceasta, tinerii au aprins lumânări în memoria şi pentru sufletele lui Ion şi Doina Aldea Teodorovici, în lăcaşul Bisericii Ortodoxe “Sfânta Cuvioasa Teodora de la Sihla”.

Departamentul de Comunicare al PL
La Tighina flacăra românismului rămâne aprinsă! PL salută recomandările Comisiei de la Veneţia şi OSCE privind necesitatea de a elimina limitările din legislaţia electorală a R.Moldova