Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La Tighina flacăra românismului rămâne aprinsă!

|versiune pentru tipar||
PL / 28 octombrie 2008
Partidul Liberal

La sfârşitul săptămânii trecute, Liceul Teoretic “Alexandru cel Bun” din Tighina a aniversat 20 de ani. Pe bună dreptate motto-ul acestei instituţii este: “Niciodată lucrurile mari nu sunt realizate fără dificultăţi mari” (Voltaire). Autorităţile separatiste de la Tiraspol au încercat nu o singură dată să închidă puţinele şcoli româneşti care au mai rămas în stânga Nistrului, dar datorită curajului profesorilor şi a tuturor românilor din regiune, aceste instituţii au rezistat. Generaţii întregi învaţă aici limba şi istoria neamului românesc, ştiu care le este trecutul şi ce-şi doresc de la viitor. Încă din 1988, profesorii, elevii şi părinţii acestora au luptat necontenit împotriva agresiunilor ruseşti şi astăzi ei sunt un exemplu pentru noi toţi. La Tighina, la Dubăsari dar şi în alte localităţi din stânga Nistrului se vorbeşte româneşte, se cântă melodiile lui Ion Aldea Teodorovici, se recită versurile lui Mihai Eminescu!

La sfârşitul săptămânii trecute, la Liceul “Alexandru cel Bun” din Tighina au venit câteva zeci de persoane pentru a-i felicita pe profesori şi pe elevi pentru că rezistă, pentru că au ajuns la cea dea 20-a aniversare şi suntem siguri că uşile şcolilor româneşti din stânga Nistrului vor rămâne deschise. E firesc să fie aşa pentru că un popor nu poate să-şi uite trecutul, nu are cum să-l uite, altfel nu mai poate exista. La această sărbătoare au participat şi reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Chişinău — Raisa Pădureanu, director adjunct al Liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol, consilier din partea Partidului Liberal în Consiliul Municipal Chişinău şi Ana Vasilache, consilier în CMC din partea Partidului Liberal. Raisa Pădureanu le-a spus celor prezenţi că a venit cu un mic cadou din partea Partidului Liberal şi cu mare salut din partea Primarului General al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă, care este cu trup şi suflet alături de discipolii şi profesorii Liceului “Alexandru cel Bun” din Tighina. Cei prezenţi şi-au exprimat recunoştinţa prin aplauze îndelungate.

Departamentul de comunicare al Partidului Liberal
Sursa: www.pl.md

A fost constituită Filiala Partidului Liberal din Nisporeni Tinerii Liberali comemorează pe Ion şi Doina Aldea Teodorivici