Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La Cantemir s-au desfăşurat campania “De la uşă la uşă” şi întâlnirea aleşilor locali din raion

|versiune pentru tipar||
PL / 4 noiembrie 2008
Partidul Liberal

Duminică, 2 noiembrie, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal (OTPL) a desfăşurat campania “De la uşă la uşă” în raionul Cantemir. Acţiunea a coincis cu desfăşurarea întâlnirii aleşilor locali din raionul Cantemir, la care a participat şi vicepreşedintele PL, Primarul General al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă. Cu acest prilej au fost constituite organizaţii teritoriale ale PL în c. Pleşeni şi s. Lărguţa. În cadrul întâlnirii a fost format grupul de iniţiativă, în frunte cu Dumitru Pârvan, pentru organizarea Adunării Generale a Filialei Cantemir.

În cursul campaniei “De la uşă la uşă” tinerii liberali au intervievat 772 persoane. Rezultatele interviurilor au evidenţiat că din acest număr total, 541 persoane nu au decis deocamdată pentru cine vor vota la următoarele alegeri parlamentare, iar 165 de persoane au declarat că au o opţiune de vot. La întrebarea pentru care formaţiune politică vor opta la alegerile parlamentare din 2009, din 165 de persoane cu opţiune de vot 55 (33,33 %) s-au pronunţat în favoarea PL.

Cercetarea sociologică a relevat, de asemenea, că 471 persoane sunt informate despre activitatea PL, iar 514 îşi doresc să se informeze mai mult. O altă tendinţă pozitivă evidenţiată este că numărul persoanelor care vor vota la alegerile parlamentare din 2009 îl depăşeşte pe cel al persoanelor care au votat la electoralele anterioare.

În perioada următoare se preconizează desfăşurarea campaniei “De la uşă la uşă” în Edineţ şi Leova.

Campania “De la uşă la uşă” este organizată de OTPL în colaborare cu Institutul Naţional Democratic (NDI) şi îşi propune identificarea problemelor locale majore, precum şi determinarea segmentului de populaţie indecisă în privinţa scrutinului electoral din 2009.

Departamentul de Comunicare al PL
Biroul Permanent al PL s-a întrunit în şedinţă Au fost constituite inca 9 filiale ale Organizatiei de Femei a Partidului Liberal