Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Campania “De la uşă la uşă” în raionul Orhei

|versiune pentru tipar||
PL / 17 noiembrie 2008
Partidul Liberal

Duminică, 16 noiembrie curent, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal (OTPL) a desfăşurat campania “De la uşă la uşă” în raionul Orhei. Sondajul a fost realizat de 40 de tineri.

În cadrul campaniei tinerii liberali au intervievat 552 persoane. Interviurile au evidenţiat că din numărul total 32 persoane nu sunt decise pentru cine vor vota la următoarele alegeri parlamentare, iar 416 de persoane au declarat că au o opţiune de vot. Întrebate pentru care formaţiune politică optează pentru alegerile parlamentare din 2009, din 416 de persoane intervievate 77 s-au pronunţat pentru PL.

Cercetarea sociologică a relevat, de asemenea, că 304 persoane sunt informate despre activitatea PL, iar 388 doresc să se informeze mai mult. Din persoanele intervievate, 370 s-au pronunţat pentru retragerea armatei ruse de pe teritoriul RM, în timp ce despre faptul că forţele militare ruse staţionează în republică au cunoştinţă 370 persoane.

Analiza rezultatelor sondajului pe localităţi în parte relevă că în oraşul Orhei au fost intervievate 273 de persoane. Din acest număr, intenţia de vot a fost exprimată de 206 persoane, iar din 72 de persoane care au decis pentru cine vor vota 23 au optat pentru PL. PL este cunoscut de 144 de persoane, o informare mai bună despre partid fiind solicitată de 178 de persoane. Pentru retragerea armatei ruse s-au pronunţat 188 de persoane.

În localitatea Camenca au fost intervievate 79 persoane, din care 53 vor participa la alegeri. Doar 25 de persoane au o opţiune clară de vot. Conform datelor sondajului 45 de persoane au cunoştinţe despre PL, fiind identificate 46 de persoane care solicită o informaţie mai amplă privitor la PL. Retragerea armatei ruse a fost susţinută în 40 de cazuri.

Sondajul a avut loc şi în localitatea Donici, unde au fost intervievate 55 de persoane. Din acest număr, 46 sunt decise să voteze la alegerile parlamentare. Opţiunea de vot a fost identificată la 11 persoane intervievate. Partidul Liberal este cunoscut de 20 persoane, iar 49 doresc să obţină mai multă informaţie cu privire la acesta. Iar pentru retragerea armatei ruse s-au exprimat 52 persoane.

Numărul de intervievaţi în localitatea Teleşeu a fost de 76 persoane. Intenţia de vot a fost identificată în cazul a 51 de persoane, iar 24 de persoane au afirmat că vor vota la alegeri. Din acest număr 16 intervievaţi sunt pentru PL, care este cunoscut de 45 de persoane din totalul intervievaţilor din localitate. Totodată, 54 de persoane vor să se informeze mai mult referitor la PL. Necesitatea retragerii armatei ruse de pe teritoriul RM a fost susţinută de 60 de persoane intervievate.

În localitatea Peresecina au fost intervievate 69 de persoane, din care 60 şi-au exprimat intenţia de a participa la alegeri. Opţiunea de vot a fost observată în 34 de cazuri, în favoarea PL exprimându-se 50 de persoane, iar 61 sunt dispuse să obţină mai multă informaţie. Demersul privind retragerea armatei ruse de pe teritoriul RM a fost susţinut de 61 persoane.

Campania “De la uşă la uşă” a fost realizată în mai multe raioane din RM, fiind organizată de OTPL în colaborare cu Institutul Naţional Democratic (NDI) şi îşi propune identificarea problemelor locale majore, precum şi determinarea segmentului de populaţie indecisă în privinţa scrutinului electoral din 2009.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Constituirea filialelor Organizatiei de Femei a Partidului Liberal (OFPL) la Balti, Telenesti si sectorul Buiucani, Chisinau La Mulţi Ani, dragă Mihai Ghimpu!