Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal a sărbătorit Aniversarea a 90-a a Marii Uniri

|versiune pentru tipar||
PL / 1 decembrie 2008
Partidul Liberal

Partidul Liberal a sărbătorit astăzi, 1 decembrie, Aniversarea a 90-a a Marii Uniri prin depunerea de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei. Momentul aniversar de o deosebită importanţă a fost consemnat de liderii PL prin scurte discursuri rostite la statuia marelui voievod al românilor în faţa membrilor PL.

Preşedintele PL Mihai Ghimpu a declarat că 1 Decembrie este o mare sărbătoare pentru noi toţi: “După mulţi ani de ocupaţie, strămoşii noştri au reuşit să reîntregească Ţara şi Neamul Românesc. Din păcate, am avut o soartă vitregă şi astăzi nu suntem împreună, dar dacă Dumnezeu a dat să fie un singur popor rus, un singur popor italian, un singur popor francez etc., şi poporul român va fi unul, cu un singur rege şi cu o singură lege, nu are cum să fie altfel, iar pentru realizarea acestui scop suntem noi”. Corina Fusu, vicepreşedintă a PL, a amintit faptul că Basarabia a fost prima provincie care a făcut Marea Unire şi trebuie să ne mândrim cu acest lucru. “Basarabenii sunt români cu inima română, iar în acest an 1 decembrie are o importanţă şi mai mare, deoarece pentru prima oară românii din RM au votat pentru un reprezentant al lor în Parlamentul României — un eveniment istoric, ce denotă faptul că ne apropiem tot mai mult de Ţara — Mamă”. Liberalii au cântat cântece patriotice, şi-au adresat urări de bine şi sănătate şi s-au arătat optimişti în ceea ce priveşte viitorul poporului român din Republica Moldova.

Începând cu ora 16.00, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal va organiza, în Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, o manifestare culturală prilejuită de aniversarea a 90-a de la Marea Unire.

Departamentul de Comunicare al PL
Declaraţie a PL cu privire la condamnarea atacurilor liderului PPCD împotriva postului Pro TV Chişinău Seminar regional la Chişinău cu participarea membrilor Partidului Liberal