Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Alegerea noii conduceri a organizaţiei locale PL din sectorul Râşcani

|versiune pentru tipar||
PL / 15 decembrie 2008
Partidul Liberal

Vineri, 12 decembrie, în cadrul Conferinţei organizaţiei locale a Partidului Liberal din sectorul Râşcani, municipiul Chişinău, a fost aleasă o conducere nouă.

În urma votului celor prezenţi, în calitate de preşedinte al organizaţiei a fost ales Mihai Cârlig, în calitate de vicepreşedinţi — Dumitru Vatavu, Tatiana Gutium, Viorelia Lungu, Victor Miron, Vasile Maxim, Victor Leu, iar ca membri ai Biroului Permanent — Dumitru-Marian Glijinescu, Veronica Ţaţu, Oxana Griţenco, Diana Girdilescu şi Nicolae Motelică.

La adunare au fost prezenţi preşedintele PL Mihai Ghimpu şi vicepreşedinţii PL Anatol Şalaru şi Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chişinău.

Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu a ţinut un discurs în care s-a referit la situaţia social-politică din republică în contextul alegerilor din 2009. Preşedintele PL a declarat că guvernarea comunistă nu cunoaşte ce înseamnă valorile democratice şi că dacă PCRM va câştiga viitoarele alegeri parlamentare, atunci democraţia va dispărea în general din republică. Mihai Ghimpu a chemat pe membrii şi simpatizanţii PL să informeze despre acest lucru populaţia, prin metoda “de la uşă la uşă”, afirmând că guvernarea comunistă a deposedat RM de prezent şi ar putea să o lipsească şi de viitor. Preşedintele PL şi-a exprimat convingerea că PL va realiza Schimbarea. “Noi vrem ca la putere să vină oamenii care au dragoste faţă de acest pământ, indiferent de naţionalitate”, a declarat în final preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă a relevat principiile, valorile şi priorităţile Partidului Liberal, subliniind faptul că este necesară organizarea PL la nivel de secţie de votare, ceea ce va oferi mobilitate şi operativitate activităţii PL în timpul alegerilor parlamentare, dar şi în afara perioadei electorale. Edilul capitalei a îndemnat pe cei prezenţi să implice mai activ suburbiile municipiului Chişinău, deoarece acestea pot juca un rol hotărâtor la viitoarele alegeri parlamentare.

Anatol Şalaru, vicepreşedintele PL, a remarcat faptul că PL este pe locul doi în preferinţele cetăţenilor din RM şi unica formaţiune politică aflată în creştere în sondaje, ceea ce determină o intensificare a atacurilor din partea comuniştilor. În acest scop, guvernarea comunistă recurge la manipularea şi dezorientarea opiniei publice prin intermediul posturilor TV NIT şi Moldova 1. “Republica Moldova este un proiect de succes pentru V. Voronin şi I. Roşca, dar o durere pentru noi”, a menţionat vicepreşedintele PL, Anatol Şalaru, manifestându-şi încrederea că “Schimbarea va veni de la Partidul Liberal şi echipa sa”.

Departamentul de Comunicare al PL
Seminare regionale IRI cu participarea liderilor locali ai PL de la Leova şi Căuşeni La Anenii Noi şi Floreşti s-au desfăşurat conferinţele ordinare ale Filialelor PL