Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La Rezina s-a desfăşurat conferinţa Filialei PL

|versiune pentru tipar||
PL / 22 decembrie 2008
Partidul Liberal

Duminică, 21 decembrie, a avut loc conferinţa ordinară a Filialei PL din raionul Rezina. La eveniment au participat delegaţiile organizaţiilor locale, preşedintele PL Mihai Ghimpu, preşedintele Filialei PL din Rezina Valeriu Rusu şi alţi membri din raion.

Valeriu Rusu, în deschiderea lucrărilor, a menţionat: “Toţi care s-au adunat astăzi aici de-a lungul anilor au dat dovadă de verticalitate şi tărie de caracter. Anume de aceste calităţi este nevoie astăzi pentru a scăpa de comunism si pentru a putea readuce lucrurile din Republica Moldova pe făgaşul lor firesc”. O profesoară de la gimnaziul din Gordineşti şi-a exprimat indignarea faţă de faptul că directorul acestei instituţii nu le permite angajaţilor să se implice în politică, asta în cazul în care aceştia nu promovează ideile partidului comunist. Teodora Butucel, o profesoară în etate a făcut apel către tineri să se implice cât mai activ şi a atras atenţia asupra faptului că Schimbarea nu este posibilă fără munca lor şi fără participarea lor activă la alegerile parlamentare din primăvara anului 2009, “pentru că, din păcate, foarte mulţi bătrâni încă mai votează pentru comunişti”.

Mihai Ghimpu, în discursul său, a vorbit despre rezultatele ultimelor sondaje — toate arată că Partidul Liberal s-a propulsat pe locul doi, devenind principalul partid de opoziţie. “Sondajele arată că PL este singurul partid care creşte în opţiunile electoratului, ceea ce înseamnă că suntem pe calea cea bună. Trebuie să ne mobilizăm toate eforturile astfel încât să reuşim să-i devansăm pe comunişti. Numai aşa vom putea crea condiţii decente de trai şi activitate pentru toţi locuitorii republicii.” În altă ordine de idei, preşedintele PL a vorbit despre situaţia dezastruoasă din agricultură, despre starea deplorabilă din satele republicii, despre ilegalităţile comise de comunişti în cei opt ani de guvernare, dar şi despre soluţiile de depăşire a situaţiei de criză după alegerile din 2009.

La finalul conferinţei, Anatol Cuzuioc a fost ales în calitate de preşedinte al Filialei PL din Rezina, iar Ruslan Ciorari, Galina Platon şi Victor Lupaşcu — în calitate de vicepreşedinţi.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Tinerii Liberali au participat la seminarul “Managerii Campaniei Electorale” S-a constituit Organizaţia de Tineret a PL pentru sectorul Ciocana