Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

PL condamnă atacul împotriva protestului paşnic al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 3 februarie 2009
Partidul Liberal

Partidul Liberal condamnă atacul banditesc al unui grup de persoane mascate, care au folosit forţa fizică şi gaze lacrimogene împotriva membrilor Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova, ce protestau astăzi paşnic în faţa Procuraturii Generale. PL consideră că atacul în sine, cu folosirea gazelor lacrimogene constituie o infracţiune gravă, de ordin penal, iar faptul că acţiunea de huliganism avea drept scop dispersarea şi îndepărtarea protestatarilor din faţa sediului Procuraturii Generale, coroborată cu lipsa de acţiune a Poliţiei, ce avea datoria să supravegheze şi să intervină în apărarea protestatarilor şi pentru restabiliraea ordinii publice, denotă că acţiunea a fost inspirată şi orchestrată de înseşi structurile de forţă ale R. Moldova.

PL consideră că atacul respectiv face parte din şirul de acţiuni violente îndreptate împotriva societăţii civile şi a partidelor de opoziţie, inclusiv împotriva PL, ce sunt inspirate de guvernarea comunistă şi au drept scop intimidarea şi represiunea oricăror forme de protest la adresa dictaturii comuniste, în preajma campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie a.c. PL califică atacul violent împotriva membrilor Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova drept o sfidare premeditată a eforturilor depuse de societatea civilă de a readuce în Republica Moldova un climat de respect pentru Libertăţile şi Drepturile Fundamentale ale Omului.

PL face apel la societatea civilă, la opinia publică internaţională, la organismele europene din domeniul Drepturilor Omului să susţină aspiraţiile de schimbare democratică a regimului comunist totalitar din Republica Moldova şi să se implice în monitorizarea şi asigurarea desfăşurării unor alegeri libere şi corecte la 5 aprilie a.c.

Departamentul de Comunicare al PL
Tineretul Liberal aduce Schimbarea! Flash-mob “Vreau să votez!”