Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tinerii liberali apără drepturile conaţionalilor noştri de peste hotare

|versiune pentru tipar||
PL / 7 februarie 2009
Partidul Liberal

Sâmbătă, 7 februarie, curent, circa 50 de tineri ai Partidului Liberal au organizat, în faţa sediului Comisiei Electorale Centrale, un flash-mob cu genericul: “Vreau să votez!” Acţiunea a avut drept scop atenţionarea Comisiei Electorale Centrale în vederea necesităţii asigurării dreptului la vot al conaţionalilor noştri care muncesc peste hotarele republicii.

Înarmaţi cu drapelele ţărilor unde au emigrat sute de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova (Italia, SUA, Spania, Partugalia, Olanda, Franţa, Irlanda, Marea Britanie, Romania, Rusia, Grecia ş.a) şi pancarte pe care în limbile acestor ţări scria: “Vreau să votez!”, “Votul nostru contează!”, şi “Cerem dreptul la vot!”, tinerii liberali au scandat lozinci în susţinerea comunităţilor de moldoveni cărora guvernarea comunistă nu doreşte să le creeze condiţii în vederea participării la vot la 5 aprilie 2009.

Preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal Sergiu Boghean a menţionat: “ Autorităţile centrale ale Republicii Moldova trebuie să înţeleagă că cetăţenii noştri care au fost nevoiţi să plece peste hotare nu sunt buni doar pentru a trimite bani acasă, dar au şi drepturi ce trebuie respectate”.

Adrian Rusu, unul dintre membrii OTPL a declarat: “Acţiunea de astăzi vine în sprijinul conaţionalilor noştri din afara republicii, care doresc să-şi exercite dreptul la vot, dar, din păcate, nu au această posibilitate”.

Vipereşedintele OTPL Ion Bargan a reiterat necesitatea susţinerii conaţionalilor noştri de peste hotare. “Anume datorită banilor trimişi de emigranţi acasă, comuniştii au putut să se menţină toţi aceşti opt ani la putere. Autorităţile nu vor să deschidă secţii de vot în străinătate pentru că înţeleg foarte bine că cei care au văzut cum trăiesc cetăţenii Uniunii Europene nu vor vota niciodată pentru un regim comunist. Este absolut necesar ca noi, cei de acasă, să-i susţinem şi să le apărăm drepturile”, a mai declarat tânărul liberal.

Departamentul de Comunicare al PL
Flash-mob “Vreau să votez!” Declaraţie a PL privind sabotarea integrării europene a R. Moldova de către guvernarea comunistă