Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tinerii Liberali îi omagiază pe marii înaintaşi care au înfăptuit Unirea Basarabiei cu România

|versiune pentru tipar||
PL / 27 martie 2009
Partidul Liberal

La 27 martie, se împlinesc 91 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Cu ocazia acestei sărbători, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a depus flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării din Cimitirul Central şi a aprins lumânări în memoria marilor noştri înaintaşi. Tinerii Liberali au ţinut un moment de reculegere şi lângă mormintele lui Gheorghe Ghimpu şi Grigore Vieru, care şi-au consacrat viaţa idealului de unificare a neamului românesc.

Tinerii Liberali au vorbit despre viaţa şi activitatea membrilor Sfatului Ţării şi despre semnificaţia actului Unirii din 1918. Purtătorul de cuvânt al PL Ion Negrei a declarat: “Actul Unirii din 27 martie 1918 a schimbat configuraţia istorică a Europei. Atunci 86 din cei 103 membri ai Sfatului Ţării au votat pentru unirea cu România. Sfatul Ţării, ca organ legislativ al Basarabiei din 1918, a constituit piatra de temelie în formarea României reîntregite. Suntem siguri că în viitorul apropiat Republica Moldova va deveni un stat membru al Uniunii Europene şi astfel ne vom regăsi ca neam cu fraţii noştri de peste Prut într-o Europă unită”.

Tinerii Liberali s-au deplasat şi la sediul Sfatului Ţării (astăzi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova) unde au ţinut un moment omagial în faţa clădirii unde Sfatul Ţării şi-a desfăşurat activitatea şi a semnat Actul Unirii din 27 martie 1918. “Am învăţat de la înaintaşii noştri să nu renunţăm la idealuri. Indiferent de vremurile pe care le trăim, trebuie să ne apărăm istoria, identitatea şi valorile, pentru că numai aşa putem avea viitor”, a declarat Sergiu Boghean, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PL.

La finalul manifestărilor, Tinerii Liberali au depus flori şi au aprins lumânări la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei.

Departamentul de Comunicare al PL
Sediul Partidului Liberal din Şoldăneşti a fost ţinta unui nou atac Apel al PL către Uniunea Europeană, Consiliul Europei şi Guvernul SUA de a sprijini restabilirea legalităţii în Republica Moldova