Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia PL privind condamnarea tentativelor repetate ale guvernării comuniste de a închide postul de televiziune ProTV Chişinău

|versiune pentru tipar||
PL / 1 iunie 2009
Partidul Liberal

Partidul Liberal condamnă tentativele repetate ale guvernării comuniste de a închide postul independent de televiziune ProTV Chişinău şi le consideră drept acte antidemocratice, de o gravitate deosebită în contextul politic actual, când Republica Moldova este blamată de opinia publică internaţională şi de instituţiile europene anume pentru încălcarea dreptului la libera exprimare şi pentru lipsa pluralismului de opinie.

Recenta decizie a Consiliului Coordonator al Audiovizualului de a scoate la licitaţie o parte din frecvenţele ProTV Chişinău, publicarea anunţului de organizare a concursului pentru utilizarea frecvenţelor postului de televiziune în Monitorul Oficial al R. Moldova constituie o dovadă în plus că instituţia publică audiovizualului este subordonată politic PCRM şi îndeplineşte comandamentele guvernării comuniste de lichidare a instituţiilor audiovizuale independente şi echidistante.

Partidul Liberal condamnă practicile totalitare comuniste de îngrădire a libertăţii de activitate a posturilor de radio şi televiziune incomode pentru partidul comuniştilor şi cere CCA să revină asupra deciziei sale, care este ilegală, nedreaptă şi de natură provoace ample nemulţumiri sociale.

Partidul Liberal îşi exprimă solidaritatea şi sprijinul faţă de echipa redacţională a ProTV Chişinău, care pe parcursul a 10 ani de activitate a dat expresia deplină a ceea ce numim pluralism de opinii şi respect faţă de principiile sacre ale deontologiei profesionale.

Serviciul de presă al PL
Declaraţia fracţunii PL din Parlamentul Republicii Moldova referitor la alegerea Preşedintelui RM Liderii PL discută situaţia politică internă în cadrul Consiliilor Teritoriale