Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Liderii PL discută situaţia politică internă în cadrul Consiliilor Teritoriale

|versiune pentru tipar||
PL / 1 iunie 2009
Partidul Liberal

Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu, vicepreşedintele PL Anatol Şalaru, deputaţii PL Vadim Cojocaru, Mihai Moldovanu, Vadim Vacarciuc, Gheorghe Brega, Ion Hadîrcă, Oleg Bodrug au discutat, în zilele de sâmbătă şi duminică, situaţia politică internă în cadrul Consiliilor Teritoriale ale Filialelor PL din raioanele Teleneşti, Ungheni, Făleşti, Bălţi, Ştefan Vodă, Drochia, Rîşcani, Sîngerei.

Preşedintele PL Mihai Ghimpu a participat, în zilele de sâmbătă şi duminică, la şedinţele Consiliilor Teritoriale din Teleneşti, Ungheni şi Făleşti. În discursurile sale, Mihai Ghimpu a făcut analiza campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de la 5 aprilie 2009, a dat o apreciere evenimentelor tragice de după 6 aprilie, a expus poziţia fracţiunii parlamentare a PL în legătură cu alegerea preşedintelui Republicii Moldova şi a evidenţiat obiectivele politice pe care le urmăreşte partidul în perioada următoare.

Preşedintele PL a spus că, deşi partidul a fost supus unor presiuni enorme în timpul campaniei electorale, s-a reuşit mobilizarea maximă a tuturor resurselor pentru a obţine un rezultat cât mai bun. “Am demonstrat că suntem un partid puternic, organizat, capabil să-i învingă pe comunişti”, a spus Mihai Ghimpu, mulţumind totodată tuturor membrilor PL pentru efortul deosebit pe care l-au depus pe parcursul a două luni de campanie electorală şi pentru rezultatele înregistrate de PL la alegeri. “Aceste rezultate arată că, chiar şi în condiţiile în care alegerile au fost fraudate, Partidul Liberal este principalul adversar al PCRM, fiind pe locul doi după numărul de voturi obţinute”.

Preşedintele PL a reiterat faptul că guvernarea comunistă a “falsificat rezultatele votului de la 5 aprilie”, ceea ce a şi declanşat protestul tinerilor în zilele următoare alegerilor. “Comuniştii s-au folosit de aceste proteste, deturnându-le sensul şi caracterul paşnic. Devastarea clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei a fost o diversiune pusă la cale de comunişti pentru a compromite caracterul paşnic al acestor proteste, pentru a da vina pe partidele de Opoziţie şi pe România, într-o presupusă lovitură de stat.”

Mihai Ghimpu s-a referit la acţiunile susţinute ale liderilor PL de “a demasca crimele săvârşite de comunişti în faţa opiniei publice locale şi internaţionale”, acţiuni încununate de succes. Rezoluţia Parlamentului European de la 7 mai 2009 confirmă acest lucru.

Preşedintele partidului a mai comunicat despre acţiunile fracţiunii parlamentare a PL, care, împreună cu fracţiunile PLDM şi AMN, nu a participat la alegerile preşedintelui Republicii Moldova, din 20 mai 2009. Aceeaşi opţiune politică va fi aplicată şi la alegerile repetate de la 3 iunie 2009. “Singura soluţie la actuala criză politică este organizarea de alegeri parlamentare anticipate, care, dacă vor fi desfăşurate în condiţii democratice şi sub o strictă monitorizare internaţională, ar putea restabili dreptatea şi echilibrul social, ar putea asigura evoluţia civilizată a Republicii Moldova către Uniunea Europeană”, a spus Mihai Ghimpu.

Vicepreşedintele PL Anatol Şalaru a participat duminică, împreună cu deputatul Vadim Vacarciuc, la şedinţa CT al Filialei PL din Bălţi, deputatul Mihai Moldovanu — la şedinţa CT al Filialei din raionul Teleneşti, deputatul Vadim Cojocaru — la şedinţa CT al Filialei PL din Ştefan Vodă.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Declaraţia PL privind condamnarea tentativelor repetate ale guvernării comuniste de a închide postul de televiziune ProTV Chişinău Declaraţia fracţiunii Partidului Liberal în cadrul şedinţei Parlamentului Republicii Moldova