Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

75 de şoferi de microbuze din capitală sancţionaţi de poliţie pentru afişaj electoral al Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 16 iulie 2009
Partidul Liberal

În ultimele două zile, poliţiştii au întocmit 75 de procese-verbale şoferilor de microbuze din Chişinău care aveau lipite pe geamuri afişe electorale ale Partidului Liberal. Zeci de şoferi se plâng zilnic de faptul că sunt intimidaţi de colaboratorii poliţiei rutiere, li se întocmesc procese-verbale, iar ulterior li se aplică amenzi de o sută de lei.

Motivul pentru care sunt reţinuţi şoferii este, potrivit poliţiştilor, lipsa autorizaţiei pentru publicitatea electorală în transport. În acelaşi timp, Regulamentul Comisiei Electorale Centrale permite amplasarea publicităţii electorale pe proprietăţi private cu acordul patronilor de rută şi interzice amplasarea publicităţii electorale pe/în mijloacele de transport public.

Şoferii se plâng că sunt reţinuţi de poliţişti în plin trafic rutier, sunt intimidaţi, agresaţi, pasagerii din microbuze sunt obligaţi să coboare, iar ulterior poliţiştii fotografiază interiorul şi exteriorul microbuzului, după care dezlipesc afişele PL. Potrivit lor, ei sunt ameninţaţi că vor avea mari probleme dacă nu vor scoate afişele electorale şi dacă ulterior vor plasa altele.

Partidul Liberal atenţionează că şi pe microbuzele de pe ruta Chişinău-Costeşti sunt afişe electorale, cu însemnele Partidului Comuniştilor, iar şoferii acestei rute nu sunt intimidaţi.

Partidul Liberal consideră că poliţia rutieră încalcă Regulementul CEC şi cere colaboratorilor de poliţie să nu se implice în campania electorală, ci să asigure ordinea publică, oferind siguranţă tuturor cetăţenilor, indiferent de convingeri politice.

Departamentul de Comunicare al PL

Mihai Ghimpu: În actuala campanie electorală preşedintele Voronin a demonstrat că vrea să consolideze un stat poliţienesc Protest al Tineretului Liberal împotriva dezinformării la “Teleradio-Moldova”