Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Protest al Tineretului Liberal împotriva dezinformării la “Teleradio-Moldova”

|versiune pentru tipar||
PL / 17 iulie 2009
Partidul Liberal

Vineri, 17 iulie, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a organizat o acţiune de protest la Compania “Teleradio Moldova”, împotriva dezinformării şi manipulării opiniei publice, pe care aceasta o practică în ultimii opt ani. Pichetarea s-a desfăşurat între orele 15.00–17.00, în faţa sediului central al Companiei şi în faţa sediului televiziunii. Membrii OT a Partidului Liberal au scandat lozinci îndreptate împotriva transformării instituţiilor publice de televiziune şi radiodifuziune în instrumente ale Partidului Comuniştilor, utilizate în campanii permanente de denigrare a partidelor de opoziţie. “Teleradio Moldova — mesager al minciuni comuniste!”, “Nu prostiţi poporul cu televizorul”, “Noi vă dăm salarii, voi ne daţi minciuni!”, “Teleradio de stat, adevărul au furat”, — au fost lozincile care s-au făcut auzite pe Dealul Schinoasei. Participanţii la acţiunea de protest au condamnat transformarea instituţiilor audiovizualului public, plătite din banii contribuabililor, în anexe ideologice ale PCRM.

Tinerii Liberali se pronunţă împotriva utilizării IPNA Compania “Teleradio-Moldova” în scopurile electorale ale comuniştilor şi acuză guvernarea comunistă de prezentarea tendenţioasă şi partizană a realităţilor social-politice. Controlul audiovizualului public de către partidul de guvernământ nu poate fi calificat altfel decât ca o încălcare flagrantă a libertăţii de exprimare şi unul dintre principalele impedimente în calea instaurării unei democraţii veritabile în republică.

Tinerii Liberali cer autorităţilor de stat să stopeze utilizarea audiovizualului public pentru promovarea intereselor electorale ale PCRM şi să permită reflectarea echidistantă şi imparţială a campaniei electorale la posturilor publice de radio şi televiziune.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal
Sursa: www.pl.md

75 de şoferi de microbuze din capitală sancţionaţi de poliţie pentru afişaj electoral al Partidului Liberal Televiziunea şi radioul public — instrumente de propagandă comunistă, xenofobă si antidemocratică, de manipulare şi intoxicare a opiniei publice