Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Flash-mob al OT PL împotriva politicilor guvernamentale din învăţământul superior

|versiune pentru tipar||
PL / 23 iulie 2009
Partidul Liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a protestat împotriva politicilor guvernamentale din domeniul învăţământului superior. Tinerii au organizat un flash-mob de 3 minute prin care au denunţat activitatea regimului comunist, precum şi ignoranţa acestuia faţă de problemele studenţilor.

Participanţii s-au aşezat în cerc în faţa Ministerului Învăţământului, afişând câte o carte cu mesaje pentru guvernare: “Ne-aţi luat libertatea, nu ne luaţi şi cartea”, “Visul comuniştilor — integrare europeană cu tractorul”, “Învăţământul nostru nu-i exprimentul vostru!”, “Nu eşti cu guvernarea, n-ai acreditarea”, “Nu ne furaţi viitorul!”, “Politica de stat — învăţământ dirijat”, “Voi alungaţi tinerii specialişti din ţară!”, “Stat bolşevic — învăţământ de nimic” şi “Cartea e a noastră, bâta e a voastră!”.

Menţionăm că premisele acţiunii le-au constituit Hotărârea de guvern nr. 359 din 20 mai 2009 din care transpare intenţia guvernării de a reduce numărul studenţilor înmatriculaţi la ciclul licenţial, precum şi discriminarea vădită a tineretului din universităţi comparativ cu elevii şcolilor profesionale.

Astfel, în timp ce printre obiectivele principale din cadrul învăţământului statelor europene se numără specializarea tinerilor, guvernarea comunistă le limitează acestora accesul liber la studii, astfel încălcând articolul 35 al Constituţiei Republicii Moldova, care consfinţeşte dreptul nestingherit al fiecărui cetăţean la studii de orice nivel.

Sursa: www.pl.md

Candidatul PL Ion Iliciuc, specialist principal la Ministerul Sănătăţii, demis din funcţie pentru că a prezentat cifre despre creşterea ratei invalidităţii infantile Condoleanţe în legătură cu decesul lui Gheorghe Tofan, membru PL