Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a fost ales Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 28 august 2009
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, a fost ales astăzi Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova. Candidatura dlui Mihai Ghimpu a fost propusă de Coaliţia parlamentară “Alianţa pentru Integrarea Europeană” din care fac parte cele 4 partide care formează majoritatea parlamentară — PL, PLDM, AMN, PD. Pentru Mihai Ghimpu au votat în unanimitate cei 53 de deputaţi membri ai Coaliţiei.

În discursul său inaugural în calitate de Preşedinte al Parlamentului, Mihai Ghimpu, vădit emoţionat, a mulţumit tuturor alegătorilor care au susţinut partidele liberale şi democratice, dar şi colegilor de coaliţie pentru încredere. “Nu am alte gânduri decât să construim un stat independent, democratic, cu o justiţie liberă, cu o economie liberă, cu funcţionarea instituţiilor de stat pe baza principiilor europene pentru ca să ajungem acea zi în care fiecare cetăţean să fie mândru de ţara sa. Sper că vom construi ceea ce aşteaptă de ani de zile cetăţenii şi instituţiile europene!”, a mai spus preşedintele Parlamentului M. Ghimpu.

Partidul Liberal îi doreşte liderului său, ales Preşedinte al Parlamentului, să reuşească în cel mai scurt timp realizarea acestui deziderat, iar împreună cu colegii de coaliţie să promoveze la fel de consecvent, cum o face deja de 20 de ani, valorile liberale şi democratice pentru a face schimbări în bine în societate. Mihai Ghimpu a fost felicitat şi de colegii de coaliţie, de la care a primit simbolic un buchet de trandafiri albi.

Mihai Ghimpu, jurist de profesie, este născut la 19 noiembrie 1951, în com. Coloniţa, Chişinău, Republica Moldova. Este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. În perioada 1978–1990 a lucrat în calitate de jurist, şef al secţiei juridice la diferite întreprinderi, judecător în sectorul Râşcani, mun. Chişinău. Între anii 1990–1998 a deţinut funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vicepreşedinte al comisiei juridice. În activitatea politică s-a implicat în 1988 în calitate de fondator al Mişcării Democratice — Frontul Popular din Moldova, până în 1993 fiind şi membru al biroului executiv. Între anii 1993–1998 a fost vicepreşedinte şi secretar executiv al Congresului Intelectualităţii (PFD). Din 1998 este preşedinte al Partidului Liberal. În perioada 2007–2008 Ghimpu a fost preşedintele Consiliului Municipal Chişinău.

Departamentul Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Şedinţe ale Consiliilor locale din cadrul Filialelor Teritoriale PL Fracţiunea Partidului Liberal din Parlament urează succes noului Guvern al Republicii Moldova