Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tineretul Liberal vă invită la concertul dedicat Zilei Marii Uniri!

|versiune pentru tipar||
PL / 29 noiembrie 2009
Partidul Liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal felicită românii din Republica Moldova cu prilejul Zilei Naţionale a românilor de pretutindeni şi a aniversării a 91 de ani de la Marea Unire. De asemenea, cu ocazia Zilei Naţionale a României, transmitem călduroase felicitări şi urări de sănătate tuturor cetăţenilor români.

1 decembrie reprezintă o zi importantă în calendarul evenimentelor Organizaţiei de Tineret a PL deoarece simbolizează unitatea şi afirmarea naţională a poporului român. Cu această ocazie, Tineretul Liberal va depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului la ora 10.00 şi va organiza un concert dedicat Zilei Marii Uniri. Evenimentul va avea loc în Scuarul Operei Naţionale, cu începere de la ora 16.00.

Concertul dedicat Zilei Marii Uniri, va fi deschis cu “Hora Unirii”, în interpretarea Mariei Sarabaş. Vor interpreta piese cu caracter naţional Maria Iliuţ şi ansamblul etno-folcloric “Crenguţa de Iederă”, Ansamblul vocal al Liceului “Prometeu”, Valentin Uzun, Alexandru Jabinschi, Maria Drăgan, Erica şi Vlad Ciobanu, Laurenţiu Popescu, Ioana Căpraru şi Anatol Dumitraş.

La ora 19.00 la concert se va alătura un grup de interpreţi de muzică hip-hop din România, printre care 1 Q Sapro, cunoscut în Republica Moldova pentru piesa “Cereţi-vă drepturile”, trupele Moromeţii, RO şi Vama de Est.

Organizaţia de Tineret PL desfăşoară al treilea an consecutiv manifestaţii culturale de 1 decembrie. Scopul acestor acţiuni este dezvoltarea şi afirmarea identităţii naţionale a tinerilor din Republica Moldova, precum şi promovarea tinerelor talente.

Declaraţia Preşedintelui Parlamentului Mihai Ghimpu privind demascarea schemelor de monopol a importului de carne şi peşte Concertul dedicat Zilei Marii Uniri din 1 decembrie 2009