Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Concertul dedicat Zilei Marii Uniri din 1 decembrie 2009

|versiune pentru tipar||
PL / 2 decembrie 2009
Partidul Liberal

La 1 decembrie 2009, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a organizat un concert dedicat Zilei Marii Uniri. Evenimentul a avut loc în Scuarul Operei Naţionale cu începere de la ora 16.00. Cei circa 700 de tineri veniţi la concert, dintre care 150 de peste Prut, s-au prins într-o Horă a Unirii şi au cântat la unison versurile pieselor “Bucovina”, “Maluri de Prut”, “Suveranitate” şi altele.

Prezent la manifestaţie, Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova şi lider al Partidului Liberal a felicitat pe toţi cei adunaţi cu ocazia Zilei Marii Uniri şi a Zilei românilor de Pretutindeni. “Eu mă închin în faţa celor care au luptatpentru pace, pentru democraţie, pentru existenţa vrerii Domnului ca peacest pământ să locuiască românii, în Rusia — ruşii, în Franţa -francezii, în Germania — nemţii”, a declarat preşedintele interimar al R. Moldova în faţa românilor adunaţi să sărbătorească împreună în centrul Chişinăului.

Ion Hadîrcă scriitor şi deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a menţionat că Unirea trăieşte prin tineri, iar prin manifestările tinerilor din aprilie s-a reafirmat necesitatea unităţii poporului român şi a relaţiilor bune dintre Republica Moldova şi România.

Concertul dedicat aniversării a 91 de ani de la Marea Unire a fost deschis de Maria Sarabaş care a intepretat la bis “Hora Unirii”. A urmat apoi, ansamblul etno-folcloric “Crenguţa de Iederă” de la Universitatea de Stat condus de Maria Iliuţ. A fost interpretată piesa “Bucovina” şi o colecţie de piese din folclorul moldovenesc.

Piese din repertoriul cuplului Ion şi Doina Aldea Teodorovici, precum “Maluri de Prut”, “Suveranitate”, “Bucuraţi-vă”, “Trei Culori” au fost cântate de tinere talente, aşa cum sunt Maria Drăgan, Erica şi Vlad Ciobanu, Valentin Uzun, Alexandru Jabinschi şi Cristina Şterbeţ.

Ansamblul vocal al Liceului “Prometeu” a venit cu un “Îndemn la Unire”. Tinerele interprete de la Prometeu au mai cântat piesele “Hora Mare” şi “Neamul nostru românesc”.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a oferit persoanelor adunate la concert pliante informative despre Marea Unire şi CD-uri cu piese patriotice.

Spectacolul a fost încheiat de un grup de intepreţi de muzică hip-hop din România. Cojones Records, Kepha şi Moromeţii au încins atmosfera prin melodii deja consacrate “România Mea”, “Cereţi-vă Drepturile” şi “România Trezeşte-te!”.

Tineretul Liberal organizează pentru al treilea an consecutiv manifestaţii culturale de Ziua Marii Uniri, 1 decembrie. Scopurile acţiunii au fost afirmarea naţională a tinerilor din Republica Moldova, promovarea muzicii patriotice şi a tinerelor talente.

Departamentul Relaţii Publice şi Comunicare OTPL
Sursa: www.pl.md

Tineretul Liberal vă invită la concertul dedicat Zilei Marii Uniri! PL îndeamnă alegătorii să voteze pentru Trăian Băsescu la funcţia de preşedinte al României