Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă privind semnarea acordului de parteneriat între Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal şi Organizaţia obştească de tineret din Ucraina “Alianţa Naţională”

|versiune pentru tipar||
PL / 24 decembrie 2009
Partidul Liberal

Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal a stabilit relaţii de colaborare cu Organizaţia obştească de tineret din Ucraina “Alianţa Naţională”. Acordul de parteneriat dintre cele două organizaţii politice de tineret a fost semnat la 22 decembrie 2009, la sediul Partidului Liberal din mun. Chişinău, de către preşedintele Tineretului Liberal, Sergiu Boghean şi preşedintele Organizaţiei “Alianţa Naţională”, Igor Guz’.

Parteneriatul dintre cele două organizaţii include dezvoltarea colaborării bilaterale îndreptată spre îmbunătăţirea situaţiei vorbitorilor de limbă română din Ucraina şi diasporei ucrainene în Republica Moldova, susţinerea opţiunii europene şi euro-atlantice a tinerilor şi desfăşurarea de consultări comune pe probleme de relaţii internaţionale.

Sergiu Boghean, preşedintele Organizaţiei de Tineret PL consideră că “odată cu semnarea acordului de parteneriat cu Organizaţia «Alianţa Naţională», transmitem un mesaj de susţinere şi deschidere faţă de minorităţile naţionale. Avem nevoie de astfel de iniţiative pentru integrarea plenară a etnicilor ucraineni în societatea moldovenească, precum şi pentru susţinerea vorbitorilor de limbă română din Ucraina”

Igor Guzi, preşedintele Organizaţiei “Alianţa Naţională”, a menţionat în mesajul său că a avut ocazia să încheie acorduri de colaborare cu organizaţii de tineret formate din etnici ucraineni din Republica Moldova, însă a refuzat motivând că nu doreşte să sprijine organizaţii pro-comuniste. “Am stabilit relaţii bune cu Organizaţia de Tineret a PL, deoarece avem valori şi viziuni comune şi o cale unică pentru ambele state, Integrarea Europeană. Vom acorda sprijinul nostru forţelor democratice din Republica Moldova” a mai adăugat Guzi.

Preşedinţii celor două organizaţii de tineret au stabilit un program de activităţi pentru anul 2010, ce include vizite de studiu în Ucraina şi Republica Moldova, organizarea unor tabere de odihnă pe timp de vară, conferinţe şi forumuri cu participarea reprezentanţilor şi experţilor din ambele părţi.

Organizaţia obştească de tineret “Alianţa Naţională” s-a constituit în anul 2005. Optează pentru implicarea masivă a tinerilor în viaţa politică şi consolidarea forţelor de dreapta în Ucraina. În cadrul alegerilor prezidenţiale din Ucraina, care vor avea loc la 17 ianuarie 2009, organizaţia “Alianţa Naţională” sprijină candidatura lui Victor Iuşenco.

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu sunt printre cei mai influenţi 5 oameni din Republica Moldova Partidul Liberal Vă urează Sărbători Fericite!