Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu sunt printre cei mai influenţi 5 oameni din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 24 decembrie 2009
Partidul Liberal

La 23 decembrie 2009, revista “VIP magazin” a lansat cea de-a V-cea ediţiei “50 cei mai influenţi moldoveni”. Potrivit juriului revistei, vicepreşedintele Partidului Liberal şi primarul general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă se clasează pe locul 3, în timp ce pe locul 5 se află preşedintele Partidului Liberal şi Preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, care asigură şi interimatul funcţiei de Preşedinte al Republicii Moldova.

Partidul Liberal este unica formaţiune politică care are doi reprezentanţi în Topul primilor 5 oameni influenţi din Republica Moldova.

De menţionat, că în ediţia precedentă a revistei “50 cei mai influenţi moldoveni” din 2008, Dorin Chirtoacă se afla pe poziţia cu numărul 10, iar Mihai Ghimpu pe locul 36.

Urcarea în clasament a liderilor PL se datorează rezultatelor înregistrate de Partidul Liberal la alegerile parlamentare din 5 aprilie şi 29 iulie 2009, precum şi realizărilor obţinute în funcţiile de conducere.

Sursa: www.pl.md

Deputatul PL Anatol Arhire a propus adoptarea unei hotărâri a Parlamentului privind scoaterea sârmei ghimpate de pe Prut Comunicat de presă privind semnarea acordului de parteneriat între Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal şi Organizaţia obştească de tineret din Ucraina “Alianţa Naţională”