Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Lansarea proiectului “Clubul Politic” cu Ion Negrei la Universitatea de Stat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 6 februarie 2010
Partidul Liberal

Vineri, 5 februarie, în incinta Facultăţii Istorie şi Filosofie a Universităţii de Stat din Moldova a avut loc lansarea proiectului “Clubul Politic” în cadrul Academiei Liberale. Evenimentul a luat forma unei mese rotunde, cu participarea studenţilor Facultăţii Istorie şi Filosofie USM, avîndu-l drept invitat special pe Ion Negrei, vice-prim ministru al Republicii Moldova.

În cadrul întrunirii a fost pusă în discuţie tema “Relaţia între politică şi istorie în RM: realităţi şi perspective”. Participanţii au discutat despre manifestările şi consecinţele implicării politicului în domeniul istoric pentru societatea noastră, despre deideologizarea istoriei şi perspectivele de dezvoltare a domeniului ştiinţific istoric în RM.

În acest sens, Ion Negrei a menţionat: “Istoria trebuie să devină un domeniu condus de oameni de ştiinţă, de specialişti, nu de politicieni. În ultimii ani s-a încercat continuarea şi accentuarea politicii de ideologizare a istoriei şi de promovare a moldovenismului ştiinţific, care a stimulat crearea unei situaţii tensionate la hotarele Uniunii Europene, fapt care este absolut nedorit astăzi, cînd ne orientăm spre integrarea europeană. Noua guvernare îşi propune reformarea tuturor sistemelor sociale pentru a realiza integrarea în UE, numai astfel vom realiza ruptura de sistemele sovietice de conducere şi de gîndire.”

De asemenea, s-a discutat şi despre subiecte ce îi vizează direct pe studenţi, cum ar fi situaţia tinerilor istorici şi perspectivele carierei ştiinţifice, programele de mobilitate academică, asigurarea cu locuri de muncă şi de trai a tinerilor specialişti.

Proiectul “Clubul Politic” este prima etapă a Academiei Liberale, organizat de Tineretul Liberal şi are drept scop crearea unui cadru de discuţie şi cooperare între studenţii universităţilor din Moldova şi politicieni, funcţionari publici, lideri de opinie şi alţi factori de decizie din RM.

Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal
Sursa: www.pl.md

Tineretul Liberal anunţă Concurs pentru selectarea participanţilor la “Şcoala tânărului formator” “Clubul Politic” continuă să-şi desfăşoare activităţile în cadrul Universităţii de Stat din Moldova