Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă al OTPL privind continuarea Campaniei Ecologice “Un oraş curat ca în Europa”

|versiune pentru tipar||
PL / 26 martie 2010
Partidul Liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal anunţă continuarea la 27 martie 2010 a Campaniei Ecologice “Un oraş curat ca în Europa”. Între orele 10.00 şi 13.00, Tineretul Liberal în colaborare cu Regia “Spaţii Verzi” a Primăriei va desfăşura acţiuni de salubritate în sectoarele şi localităţile din suburbia Chişinăului.

Organizaţia de Tineret din sectorul Botanica va desfăşura lucări de curăţare în zona Cimitirului românesc din str. Decebal 23. Tinerii liberali din sectorul Centru vor continua salubrizarea parcului din str. Drumul Viilor, în timp ce membrii Organizaţiei din sectorul Râşcani vor desfăşura acţiuni de îngrijire a parcului “Valea Orheiului”. Tinerii din sectorul Ciocana şi-au propus să salubrizeze parcul “Râşcani” şi să spele elementele de protecţie a pietonlor de pe marginea drumului.

Studenţii de la Colegii din cadrul Tineretului Liberal vor continua ştergerea prafului şi spălarea semafoarelor pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt între intersecţiile cu strada A.Puşkin şi până la Calea Ieşilor. Pe aceeaşi porţiune de carosabil, tinerii vor spăla elementele de protecţie a pietonilor.

În sectoarele Botanica, Centru şi Buiucani au anunţat intenţia de a participa la acţiunile Campaniei Ecologice, consilieri ai Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chişinău.

De asemenea, Organizaţia Teritorială din r. Ialoveni va desfăşura acţiuni de salubritate în centrul oraşului Ialoveni cu începere de la ora 10.00.

Campania ecologică “Un oraş curat ca în Europa” a fost demarată de Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal la 20 martie 2010 în toate sectoarele mun. Chişinău, precum şi în localităţile din suburbia capitalei. În rezultatul acţiunilor de salubritate au fost colectate circa 50 de tone de deşeuri.

Această campanie ecologică are drept scop sprijinrea Administraţiei Publice Locale, promovarea culturii ecologice în rândul tinerilor şi încurajarea acestora de a participa la acţiuni de îngrijire şi amenajare a spaţiilor verzi.

Tineretul Liberal face apel către tineri să se alăture acţiunii civice şi îndeamnă cetăţenii să păstreze curăţenia în locurile publice pentru a îmbunătăţi situaţia mediului înconjurător.

Campania ecologică “Un oraş curat ca în Europa”, este o continuitate a Campaniei “Salvează oraşul de gunoi”, desfăşurată de către Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal în anii 2007 şi 2008, precum şi a Campaniei “Un oraş curat pentru fiecare”, desfăşurată în toamna anului 2009.

Departamentul de Comunicare al PL

Şcoala Tânărului Formator din cadrul Academiei Liberale îşi continuă activitatea Comunicat de presă al PL privind aniversarea a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România