Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă al PL privind aniversarea a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

|versiune pentru tipar||
PL / 26 martie 2010
Partidul Liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal anunţă desfăşurarea unor acţiuni de aniversare a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

La 26 martie 2010 la ora 12.00, Tineretul Liberal va organiza lucrări de amenajare a spaţiilor din preajma Monumentului în memoria victimelor represiunilor comuniste din perioada 1940–1941, situat în partea dreapta a fostei clădiri a Sfatului Ţării, actualmente Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din strada Alexei Mateevici 111. Prin această acţiune tinerii liberali îşi doresc să exprime respectul şi ataşamentul faţă de membrii Sfatului Ţării care se numără printre victimele represiunilor comuniste din 1940 — 1941.

La 27 martie 2010, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, membrii Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal vor depune de flori la acelaşi monument. Evenimentul va avea loc la ora 10.00.

Pe parcursul zilei de 27 martie 2010, tinerii liberali vor participa la un program dedicat Zilei Unirii:

8.45 — Depunere de flori la mormintele deputaţilor în Sfatul Ţării şi a fruntaşilor mişcării de renaştere naţională (Cimitirul Ortodox central din Chişinău, str. Armenească 2), precum şi la Monumentul lui Pantilimon Halippa (str. P.Halippa, Cinematograful Gaudeamus).

10.00 — Masa rotundă organizată de Asociaţia Istoricilor din Republica Moldova şi Uniunea Scriitorilor cu tema — Hotărârile istorice ale Sfatului Ţării şi integrarea Basarabiei în sistemul interbelic de valori europene. Evenimentul va avea loc în Sala cu Cămin a Uniunii Scriitorilor.

15.00 — Depunere de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal desfăşoară al patrulea an consecutiv acţiuni de aniversare a Zilei Unirii Basarabiei cu România. În 2007, depunerea de flori la Cimitirul Ortodox Central din Chişinău s-a încheiat cu reţinerea abuzivă de către Poliţie a 16 membri ai Tineretului Liberal, precum şi a celor doi lideri liberali Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă.

În 2008 şi 2009 tinerii liberali nu au renunţat la depunerile de flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării, organizând şi o conferinţă de presă în faţa fostului Palatul al Sfatului Ţării unde s-a dat citire Actului Unirii din 1918.

La 27 Martie 1918 a avut loc Adunarea Sfatului Ţării, iar în urma rezultatului de la vot s-a declarat Uunirea Basarabiei cu România.

Departamentul Comunicare al PL

Comunicat de presă al OTPL privind continuarea Campaniei Ecologice “Un oraş curat ca în Europa” Ion Apostol a participat la Festivalul “Zilele Basarabiei” desfaşurat la Braşov