Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Ion Apostol a participat la Festivalul “Zilele Basarabiei” desfaşurat la Braşov

|versiune pentru tipar||
PL / 29 martie 2010
Partidul Liberal

Ion Apostol, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Liberal a participat sâmbătă şi duminică la Festivalul “Zilele Basarabiei”, la invitaţia Organizaţiei Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov. Festivalul s-a desfăşurat în oraşul Braşov, România.

În cadrul acestui eveniment au avut loc dezbateri cu studenţii basarabeni din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. Tematica abordată a fost: viitorul Republicii Moldova în contextul actual, implicarea activă a tinerilor în dezvoltarea şi modernizarea Moldovei, precum şi elaborarea unor proiecte legislative pentru susţinerea tinerilor basarabeni.

“Este important ca voi, tinerii să acumulaţi cât mai multe cunoştinţe şi experienţă, iar apoi să implementaţi aceste cunoştinţe acasă, doar aşa curentul european va putea ajunge şi în Republica Moldova. Puterea de a integra R. Moldova în UE stă în mâinile voastre”, a declarat Ion Apostol.

Deputatul liberal s-a arătat mulţumit de studenţii basarabeni, lăudaţi şi de conducerea oraşului, “Trebuie fiecare dintre noi să ne cunoaştem limba, istoria, căci cine nu-şi cunoaşte istoria şi limba este ca un copil care nu-şi cunoaşte parinţii” a mai declarat deputatul.

La discuţii au participat rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, Deputatul în Parlamentul României Florin Postolachi, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic. Studenţii basarabeni au pregătit o seară deosebită, o combinaţie inedită de istorie, film basarabean şi mai mult de atât — o degustare de bucate tradiţionale moldoveneşti. La final, Ion Apostol s-a alaturat studenţilor într-o horă a Unirii.

A doua zi de Florii evenimentul a continuat cu un Te-Deum în memoria Eroilor Unirii, ulterior invitaţii au vizitat Prima Şcoală Românească şi Muzeul Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic (AFDP).

Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal
Sursa: www.pl.md

Comunicat de presă al PL privind aniversarea a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România Ialoveni — un oraş curat ca în Europa!